Välkomna till ÖPSSK

Bra uppslutning på tisdagsträningen. 2024-07-17

Kul att det fortfarande är god uppslutning på tisdagsträningen trots semestrar och ledigheter. Vi var ett 15-tal som deltog i träningen igår
Igår körde vi precision med fokus på uppföljning och analys av skott.
Bra jobbat alla som var med!

För er som missade detta eller vill få en påminnelse så ni kan träna på detta själva, så finns det en bra serie med e-learnings videos på Youtube som tagits fram av Asian Shooting Confederation.
Igår var det del 7 som vi fokuserade på:
7 ASC E learning Pistol Follow through

Hela serien är väl värd att kolla på om ni har lite tid över i hängmattan eller har lugnt på jobbet(ni kan skippa avsnitt 1 och börja med avsnitt 2):
Spellista med alla de 7 e-learning filmerna för genomförande av ett skott.

Tisdagsträningen fortsätter hela sommaren så det är bara att hänga i och träna. Lycka till! /Janne och Thomas W

SM nationellt med fina framgångar. 2024-07-06

Daniel och Simon Jander tillsammans med Janne Jorsäter blev i dag Svenska Mästare i Fältskytte lag vpgr C på SM i Malmö. Stort grattis!

Ännu roligare är att Simon var en av fyra skyttar (av ca 330) som lyckades fylla på de mycket tuffa och utmanande banorna i blåst o regn. Efter särskjutning blev han just fjärde man men vilken prestation, det är få som lyckas fylla på ett SM varv så stort grattis!

Igår gjorde Simon det riktigt bra med och med endast en bort blev han 5:a i revolver där de tre ovan nämnda även tog lagbronset. I morgon nya tag när de skjuter vpgr B!
En femteplacering blev det även i milsnabb B för Simon med fina 571 p.

ÖPSSK-skyttar på SM

Lagresultat C

Fjugestaträffen. 2024-06-30

I duggregn genomfördes Fjugestaträffen med bättre deltagande än föregående år.
Mike vann A1 och kom tvåa i C1, Annica vann D3 och kom femma i A3, Thomas vann VÄ och kom trea i A2. Anders kom trea i A3 och fyra i C3 och Svante kom tvåa i B2 och femma i C2.Resultat

SM Skyttesport . 2024-06-29

I helgen går SM i Skyttesport i Kristianstad. Filip Hofman, Jan Jorsäter och Johan Nevelius tog hem ett brons i lag i Grovpistol första dagen.

Startlistor för SM. 2024-06-20

Nu finns alla startlistor klara för SM Pistol i Malmö.

Startlistor

VSM mil,snabb. 2024-06-18

Årets VSM i militär snabbmatch genomfördes i Lindesberg. På lördagen var det vapengrupp A & R. Segrare i båda dessa var Örebros Daniel Jander. På Söndagen var det vapengrupp B & C. Det blev återigen samma segrare i båda vapengrupperna genom Pontus Schmidt från Zinkgruvan.

Resultatlista

Tack från Hjärt-lungfonden. 2024-06-12

Jag blev idag uppringd av en mycket trevlig dam från Hjärt-lungfonden som på deras vägnar personligt ville framföra sitt varmaste tack för den fina gåvan i form av de prispengar som Daniel vann.

Vi hade en trevlig pratstund och hon var ödmjukt tacksam över den tävling vi startat och även glad att vi delat prispengarna med Cancerfonden.

De kommer skicka ett "kit" till oss i klubben med info om fonden etc (exakt vad vet jag inte) men den kommer finnas i klubbstugan för den som är intresserad när Tomas hämtat posten nästa gång :-)

Härmed vidarebefordrar jag Hjärt-lungfondens varmaste tack till er alla som ställde upp och sköt i Söndags, det känns fint./Amie

Tisdagsträningen. 2024-06-11

Det kommer finnas begränsat antal pistoler på våra träningskvällar en tid framöver då vi skickat iväg 4 st pistoler för service.
Vi kommer försöka se till att pistolerna fördelas så rättvist som möjligt.

Om personer med extra pistoler vill så får dom gärna ta med pistoler som nybörjarna kan använda. Ni med .32 kan använda dom under träningen.

Sista omgången av Örebroserien. 2024-06-11

På måndagkvällen var det femte och sista omgången av örebroserien.
Dagens tävlingsmoment var Duel/Snabbskjutning.
Segrare i veteranklassen blev Sven-Olof Olofsson på fina 1119 poäng och delad 2:a totalt.
I damklassen segrade Amie Blomér på 1025 p.
Segrare i herrklassen blev Jan Jorsäter på 1122p tätt följd av Daniel Jander på 1119p. Janne hade totalt högsta resultat och fick därmed en inteckning i det fina vandringspriset, en fluga med ostbåge mönster.
Tävlingen avslutades med glass och prisutdelning.

Resultatlista

Daniel vann P-O´s minnetävling. 2024-06-10

På söndagen sköt vi militärsnabbtävlingen P-Os minnestävling.
Vi hade sol, regn, åska och ett långt strömavbrott mitt i. Men vi hade många glada deltagare som sköt fina resultat. Dagens högsta resultat hade Pontus Schmidt med fina 586 poäng.
De 6 bästa skyttarna oavsett vapengrupp sköt final om P-O:s vandringspris. Segrare i finalen blev Daniel Jander som bara hade 5 p borta i finalen och tog hem en inteckning i vandringspriset samt en större summa pengar att skänka till valfritt välgörande ändamål. Gåvan gick till Hjärt och Lungfonden samt Cancerfonden som fick hälften var.
Segrarna i varje vapengrupp fick ett tennpris med förbundets emblem från P-Os samling av tennpriser.
Stort tack till alla deltagande skyttar samt våra fantastiska medlemmar som hjälper till med markering resultaträkning, ta fram och bort tavlor, vara skjutledare fixa fika mm.

Resultatlista per vapengrupp.

Totalt resultat oavsett vapengrupp

Betalning tilll SM. 2024-06-10

Klubbmedlemmar som anmält sig till SM ombedes att snarast betala in startavgifterna om ni inte redan gjort det så att alla medel finns när fakturan kommer.

Betalning skall i år gå till vårt pg 591579-8 därefter erhåller klubben faktura från SM organisationen.

Majranking i Fripistol. 2024-05-26

På söndagen hade vi Majranking i fripistol på slätten.
Vi hade en tillrest skytt från Salem. Det var Christian som förbereder sig för EM. I övrigt var det Örebroare.

Resultatlista

Klubbfajten. 2024-05-25

Sex skyttar begav sig till Årjäng i värmland på "klubbfajten" och som vanligt gjorde alla gjorde bra ifrån sig.

Patrick Henriksson dominerade sina klasser och tog hem storslam. Även Tabita gjorde fantastiskt ifrån sig i Damklassen. 👍

Stor bild

Stor bild

Örebroserien omgång 2. 2024-05-20

Även 2:a omgången av Örebroserien bjöd på strålande solsken. Den här omgången sköt vi precision som ju är bekant för alla även våra nya medlemmar.
Dagens högsta resultat hade Jan Jorsäter med 289p följd av Sven-Olof Olofsson på 282 p, Thomas Engman på 275 p och Tommy Rausberg på 273 p. Våra veteraner fortsätter med bra skytte och fina resultat.

Resultatlista

Örebroserien omgång 1. 2024-05-14

I strålande väder drog vi igång årets Örebroserie med deltagarrekord, i alla fall för de senaste åren. Flera av våra nya klubbmedlemmar var med och provade med framgång att tävla för första gången.
Dagens högsta resultat hade Daniel Jander och Jan Jorsäter på 287 p följd av Thomas Engman och Fredrik Magnusson. Även våra veteraner sköt bra där Sven-Olof öppnade med 277 p och Tommy Rausberg hade 270 p. Amie Blomér startade starkt med fina 275 p i klass D2.
På måndag kör vi nästa omgång av Örebroserien med precision, och det är inte för sent att haka på om man missade första omgången, för det är de 4 bästa omgångarna som räknas i slutresultatet.

Resultatlista

Jösseträffen 2024. 2024-05-12

Fem örebroare åkte till Arvika på Jösseträffen som bjöd på riktig fint sommarväder.
Som vanligt var det en utmanande och rolig bana som troligtvis var riktigt svår då ingen lyckades skjuta fullt i någon vapengrupp.
Vår nybörjare Tabita lyckades komma på andra plats i D1 trots vapenkrångel på de tre första stationerna. Patrik vann R1. Rosevall kom på fjärde plats i både A3 och R3.

Resultat

Kristi himmelsfärd. 2024-05-09

Kristi himmelsfärd

På torsdag den nionde maj räknas dagen som en söndag. Så inget skytte med kaliber större än .22 före kl 10:00, och efter kl 16:00

Trevlig Krisit flygare

Kristi flygare

Ordningsföreskrifter för skjutbanan.

En ensam örebroare på Björnträffen . 2024-05-09

Årets Björnträffen i Älvdalen gick som vanligt på Kristi flygare och Svante var den enda örebroaren som tog sig dit.
Och som vanligt var det en utmanande bana. På morgonen var det bara ett par grader varmt och mulet men efter hand som dagen gick blev det lite varmare och framåt eftermiddagen började det att dugga.
Årets bansträckning var lite annorlunda än den brukar vara och de hade fått slopa gungan som numer inte var godkänd enligt Säk B. Istället hade de placerat björnarna där och det blev riktigt svårt.

Resultat

P-O´s minnestävling 9 juni. 2024-05-09

Nu är anmälan till P-O´s minnestävling i militär snabbmatch öppen, se tävlingskalender.

Ett utmärkt tillfälle att träna inför VSM och SM och du skjuter för en god sak då en del av startavgiften går till Hjärt-Lungfonden. Välkomna!

"P-O Andersson var en av Sveriges mest framstående pistolskyttar och mångårig landslagsman i fältskytte som brann för pistolskyttet. Han var även en hängiven skytt i Militär snabbmatch och förespråkade starkt SM status i den grenen när det begav sig. 2020 gick P-O bort i en hjärtsjukdom och lämnade ett stort tomrum efter sig bland Sveriges Skyttar och vi har nu återupprättat ett av hans många vandringspriser.
Tävlingen arrangeras till P-O:s minne och i hans anda och en del av anmälningsavgiften går till Hjärt-lungfonden och betalas in i vandringspristagarens namn. Vandringspriset delas ut till segraren efter final i en s.k minimatch." Se mer info i inbjudan

Kretsmästerskap Fält A & Revolver.. 2024-05-05

Ramsbergs PSK arrangerade på söndagen kretsmästerskapet i Fältskjutning
för vapengrupperna A och Revolver.
Fint skjutväder, något kyligt på morgonen, lätt mulet och uppehåll och en
trevlig bana lockade till 42 starter.
Kretsmästare och Guldmedaljör med A-vapen blev Martin Nygren från
Ramsbergs PSK som var ensam om att skjuta fullt 48 träff, Silver gick till
Fredrik Rosevall Örebro PSSK efter särskjutning med Fredrik Tjepljak
Örebro PSSK som tar Bronset, båda 46 träff.
Kretsmästare och Guldmedaljör med Revolver blir Daniel Jander Örebro PSSK
efter särskjutning med Björn Pettersson Örebro PSSK som tar Silver, båda sköt
fullt 48 träff. Bronset går till Fredrik Tjepljak Örebro PSSK även där efter
särskjutning med Jonas Sundén Ramsbergs PSK.

Grattis till alla medaljörerna!

Resultat

Kretsmästerskap C & B. 2024-05-04

Lördagens kretsmästerskap i fält C & B genomfördes i Laxå. Det blev sär-
skjutning om segern i både C & B och i båda särskjutningarna var det
Daniel Jander och Janne Jorsäter som gjorde upp om slutsegern.
I C gick Daniel segrande efter två omgångar. I B blev det mer spännande
då det krävdes 7 omgångar för att skilja dessa åt och Janne blev till slut
kretsmästare.Segrarna i B, C och D

Resultatlista C-vapen

Resultatlista B-vapen

Örebroserien. 2024-05-03

På måndag 13:e maj börjar vår klubbtävling Örebro serien. Det pågår 5 måndagar framåt och är en blandning av grenar med början med NAIS. Ett perfekt tillfälle att testa att tävla om man inte gjort det tidigare. Klubbvapen finns att låna om man behöver. Anmälan på plats.
Den 13:e maj skjuter vi NAIS, 20 maj skjuter vi precision, 27 maj standardpistol, 3 juni Militär snabbmatch och sista måndagen den 10 juni skjuter vi en omgång snabbskjutning/duell. De fyra bästa resultaten av fem tävlingstillfällen räknas. Vi avslutar sista omgången med glass och prisutdelningen.
Välkomna

Inbjudan

Ramsbergsträffen. 2024-04-2726 örebroare bevistade Ramsbergsträffen.
Fältstigen var i bra skick men eftersom det hade snöat på morgonen var det
lite blött på sina ställen och efterhand blev det även
lite lerigt.

Fredrik Tjepljak hade en bra dag och placerade sig trea i A3 och tvåa i B3
medan Daniel Jander vann C3 och kom trea i R3..

Startlistan

Resultat

Fyra örebroare var till Edsvalla. 2024-04-20

Det var lite kyligt på morgonen men när solen nådde ned i Edsvalla SKFs
grustag värmdes ”grytan” upp och det blev riktigt behagligt skytteväder.Det som lyckades bäst var Richard Westling som vann Veteran äldre.

Resultat

Vårfältskjutningen. 2024-04-04

Tack alla skyttar som kom och sköt Vårfältskjutningen!
Och Stort tack till alla medlemmar som arbetade i blåst och regn.
Vädret var verkligen varierande med uppehåll på förmiddagen följt av regn och sedan blåst på eftermiddagen.
Men vi såg mest glada miner på alla tillresta skyttar och många sköt riktigt bra resultat.
Bästa C-resultat och inteckning i CEBA-reklams vandringspris fick Eric Andersson, Eskilstuna PSK som var enda skytt som sköt fullt i C-vapen, 75 p

Slutgiltig Resultatlista

Påsksmällen. 2024-04-03

Töreboda bjöd på en fin fältskyttetävling där vädret var med oss. Dagen efter blev det snöstorm och trafikkaos. Som vanligt höll sig klubbens medlemmar högt i resultatlistan.

Resultatlista

Seriefält Kristinehamn. 2024-03-25

Lördagens avslutning på seriefälten i Kristinehamn genomfördes för en gångs skull i bra väder. Klubbens skyttar höll sig väl framme i resultatlistan.

Resultat

Öpssk Årsmöte 25 Mars. 2024-03-24

Kallelsen och årsberättelsen försvann av okänd anledning från hemsidan för några dagar sedan, vi ber om ursäkt för detta men nu ska den gå att läsa igen.

Kallelse till Årsmöte 2024 med Verksamhetsberättelse

Stjärnorna på slottet. 2024-03-20

På torsdag deltar klubbens stjärnor på middag på slottet med Landshövdingen.
Det är en årlig tillställning där Landshövdingen bjuder in idrottare från länet som tagit SM-guld eller högre under förra året.
Det blir stor representation av pistolskyttar som visar hur hög klass det är på skyttet i länet. Följande skyttar deltar:
Josefine Thörnkvist Pistolskytte SM-guld
Anders Friberg Kihlander Pistolskytte (lag) SM-guld
FIlip Hofman Pistolskytte (lag) SM-guld
Daniel Jander Pistolskytte (lag) Tre SM-guld
Jan Jorsäter Pistolskytte (lag) Tre SM-guld
Johan Nevelius Pistolskytte (lag) Tre SM-guld
Pontus Schmidt Pistolskytte (lag) SM-guld

Stjärnorna på slottet (NA)

Arbetsdag inför Vårfälten.. 2024-03-16

Vi gör en kraftsamling för att bygga banan och förbereda inför Vårfälten. Samling på banan söndag 24/3 09.00 för funktionärrsgenomgång. Vi grillar korv till lunch.

Vårfältskjutningen. 2024-03-16

Välkommen till Vårfältskjutningen i Örebro den 7/4.
Nu är anmälan till tävlingen öppen.
Sista anmälan den 27/3. betalning sker föreningsvis till pg 591579-8 senast 27/3.
Anmälan kan komma att stängas tidigare vid stort antal anmälda.
OBS! Öpssks skyttar kan endast anmäla sig till en start och ni betalar in anmälningsavgiften enskilt.

Inbjudan

Kallelse till Årsmöte Örebro Läns Pistolskyttekret. 2024-03-15

Kallelse till årsmöte
Föreningars ombud, kretsstyrelseledamöter, samt övriga medlemmar i föreningar anslutna till Örebro Läns Pistolskyttekrets kallas till ordinarie kretsårsmöte tisdag 2024-03-26 kl. 18.30 i Gentlemannen, Idrottens Hus, Karlsgatan 28, Örebro.

Seriefält 1 i Kristinehamn. 2024-03-08

Kristinehamn PK björd på en utmanande bana på sin första deltävling. Klubbens skyttar höll sig väl framme.

Resultat

Första Chansen. 2024-02-11

I Söndags slog Johan Nevelius till ordentligt på Linköpings skf tävling genom att skjuta 290p över sex serier, det gav honom segern i C3 och var tävlingens bästa resultat!
Tommy Rausberg lyckades även han genom att ta hem första plats i VÄ.
Linköping har en fantastiskt fin anläggning med möjlighet att skjuta luft, 25m såväl som 50m krut och allt detta inomhus. I direkt anslutning till skjuthallarna finns omklädningsrum och utrymmen för tävlingsadministration såväl som cafeteria med presentation av pågående skytteresultat.
Besök rekommenderas!

Resultat

Februariranking. 2024-02-06

På söndagen hade vi rankingtävling i luftpistol på SLätten.
Vi var 15 skyttar som sköt med efterföljande fika.
Emma sköt sin första stående tävling. Bra jobbat!
I H1 var det en tuff kamp som Gunnar Thunell vann på nytt personbästa 534 p.
I H2 hade Anders Friberg Kihlander högst resultat med 552 p och i H3 hade Jan Jorsäter 553 poäng. Pasi Tyynelä vann veteranklassen på 537 poäng.

Resultatlista

Trettondagsträffen. 2024-01-07

Några tappra skyttar trotsade kylan på -24 grader och sköt årets första tävling. Värmande blåbärssoppa serverades i pausen så vi kunde skjuta ett varv till.

Resultat

Swedish Cup Airguns. 2024-01-06

Sveriges största luftskytte tävling pågår just nu i Sävsjö. Det är duktiga skyttar från många länder som deltager. Tävlingen går över tre dagar med finaler efter varje dag. Öpssks deltagare i tävlingen är Filip Hofman, Thomas Andren, Oscar Glöckner, Ingela Skogquist och Jan Jorsäter.

Resultatlistor

Guldfordringar och Standardmedaljer. 2023-12-31

Varje aktiv skytt i ÖPSSK måste visa att den har klarat fodringarna för pistolskyttemärket under året.
Det gör du genom att fylla i det här protokollet.
Redovisningen behövs för att styrelsen ska kunna utfärda föreningsintyg och för att du ska kunna anmäla dig till SM (om du kvalificerat dig såklart).

Redovisningen ska mailas till ordf@opssk.se i samband med årsskiftet.

Mall Guldfordringar och Standardmedaljer

OBS! Nya avgifter 2024/ 980:-. 2023-12-31

Det nalkas ett nytt år och det kommer vara nya avgifter 2024. Både medlemsavgiften men även förbundsavgiften höjs.

På årsmötet beslutade vi om en höjning av ny medlemsavgifter för 2024 med 50 resp 25:-. Senior 650:-, junior 325:- familj, 1300:- och stödmedlem 200:-

Till det tillkommer förbundsavgiften för aktiva skyttar (träning tävling) Den är för år 2024 höjd till 330:- Och är du inom samma familj 250:- för en familjemedlem.

Detta innebär att för aktiv senior blir den totala medlemsavgiften 980:- för junior 655:- och för familj tillkommer resp förbundsavgift på familjemedlemsskapet tex för två familjemedlemmar 1300:- plus 330 plus 250.

Sportskyttelicensen inlöses privat.

Betala inte in 2024 års medlemsavgift förräns i januari men dubbelchecka att du betalt in avgiften för 2023. Tänk inte att du har gjort det, logga in på din bank och kolla och har du glömt sätt omedelbart in avgiften för 2023 (860:-) så slipper du uteslutas. Frågor till kassören eller ordförande.

God Jul!. 2023-12-18

Från oss alla till oss alla...

Skinkskjutningen. 2023-12-16

Årets skinkskjutning gick på lördagsförmiddagen i lite gråmulet vinterväder av varmare slag
Skinkskjutningen är julavslutningen för Öpssks medlemmar med trevligt umgänge med skytte på roliga mål, fika och utlottning av priser.
Bästa skytt för dagen var Simon Jander med 36 träff följd av Björn Pettersson och Daniel Jander.

Resultatlista

Distriktsmästerskap i Luftpistol. 2023-12-10

På söndagen hade vi Distriktsmästerskap i Luftpistol i lufthallen på Slätten.
Högst resultat för dagen hade Pontus Nilsson från I2 Skf på 557p som var med och sköt rankingtävling.
Segrare i H/D 55 blev Pasi Tyynelä på 530p följd av Ingela Skogquist och Elisabet Magnusson.
I juniorklassen LP Stöd vann Emma Kihlander.
I herrklassen vann Jan Jorsäter på 553p följd av Filip Hofman och Anders Friberg.

Resultatlista

Vinterserien -23 Resultat. 2023-12-06

Totalresultaten av Vinterserien från i våras har anlänt.

Resultatlista

Årets Julesmäll. 2023-12-04

I iskyla men med ett varmt välkomnande fick Amie, Elisabet och Peter som alltid representera på Pålsbodas julavslutning, Julesmällen.

Som alltid bjöds vi på en toppenbana, rolig julig och klurig och efteråt fick vi värmande fika med glögg och hembakta bullar. Stort tack till Janne och Gun som ordnar så fint och att vi får vara med.

Amie och Peter presterade på topp och tog tillsammans med Leif P hand om prispallens högsta läge. Roligt när det stämmer bra. Resultat finns nedan för den nyfikne.

Resultat

Bengt-Olov har lämnat oss. 2023-11-30

I går nåddes vi av beskedet att vår käre Grand old man Bengt Olov Nordh lämnat oss efter en tids sjukdom.

Bengt Olov var en framträdande person i klubben och var dedikerad sporten under hela sitt liv. Först inom Polisen skytteförening men de senaste ungefär 25 åren i Örebro PSSK.

Bengt Olov rönte under sin tid som skytt många framgångar i de olika grenarna och han vurmade alltid lite extra för springskyttet men även skidskytte med pistol. Vandringspriset i Kretsmästerskapet Springskytte är uppsatt och skänkt av honom. Han körde även många Vasalopp och var seedad högt i Vasaloppets start.

Som klubbkamrat och vän var Bengt Olov mycket uppskattad. Alltid behjälplig, vänlig och kunnig. Snäll, rolig och en varm fin människa som vi alla kommer att sakna mycket.

När en person som har dedikerat så lång tid åt vår sport som Bengt Olov finns det mycket man skulle kunna skriva, och vi är många som har fina minnen av honom att förtälja. Under årets Skinkskjutning kommer vi att hedra hans minne lite extra och ni som har ett minne ni vill delge oss andra får då gärna göra det.

Inom ÖPSSK är vi idag många som är berörda och våra tankar går främst till hans hustru Solveig, även hon en tidigare pistolskytt, samt hans barn med familjer.

Käre Bengt Olov du fattas oss alla, tack för allt du gjort för sporten och klubben. Sov i ro, du kommer att vara saknad.

Hattrick för Daniel på Sannaosta. 2023-11-27

Daniel Jander var enda skytt att skjuta fullt på årets upplaga av Sannaosta, men han gjorde det tre gånger i vpgr C A och R med segrar i samtliga vapengrupper. Stort grattis till en makalös prestation.

ÖPSSK vann även lagtävlingen med laget som bestod av Daniel, Simon Jander och Christian Andersson. Övriga resultat ser ni nedan

Resultat

Vargamörkret. 2023-11-13

Några få ÖPSSK´are for till Ramsberg på lördagskvällen och sköt vargamörkret i dis och småregn. Banan var som alltid utmanande men rolig och varierad.

Från oss lyckades Anders Nilsson bäst med en tredjeplats i C3 och enda skytt att fylla var Pontus Schmidt från oss och Zinkgruvan. Lagsegern gick till Västerås och de och Pontus fick inteckningar i vandringspriserna som är till P-O´s minne. En fin kväll, stort tack till arrangörerna. Resultat ser ni nedan.

Resultat

Luftallsvenskan. 2023-11-08

Nu är det dags att anmäla sig till luftallsvenskan.
Den som är intresserade av att vara med anmäler intresse till Janne senast 15 december så anmäler vi gemensamt för föreningen. Det går att delta både i lag och individuellt.

Inbjudningar

Mörkerfälten 23. 2023-11-06

Vi var inte många ÖPSSKáre men vi hade en trevlig afton i mörkret och bjöds på en utmanande men rolig fältbana. Kul också att vi fick besök från andra klubbar i landet.

Bäst lyckades vår Anders Nilsson som hade kvällens högsta resultat. Övriga resultat ser ni nedan.

Ett stort tack till alla som jobbade och slet med att få till denna fina bana.

Resultat

Oktoberranking i Luftpistol. 2023-10-29

På söndagen hade vi Oktoberranking i luftpistol i lufthallen på slätten. Vi var tretton skyttar som var här och sköt och fikade och hade trevligt.
Det blev även några bra resultet. Junioren Christian Sternbrink från Salems Pistolklubb hade högsta resultat med 563 och 21 innertior. Även Josefine Thörnkvist hade 563 och var bästa dam. Jan Jorsäter hade även han 563 poäng och var bästa herre följd av Anders Friberg Kihlander på 558p. Emma Kihlander hade 366p i LP13

Resultatlista

Höstskottet. 2023-10-23

Resultat från Höstskottet

Resultat

Höstfälten . 2023-10-15

Här kommer resultat.

http://www.opssk.se/Tavlingar/Aka_pa_tavling/Datafiles/ResHF23.pdf

Oktoberranking i fripistol. 2023-10-10

På söndagen hade vi rankingtävling i fripistol. Det blev inga världsrekord, men det var kul att skjuta. Efteråt så fikade vi som vanligt.

Resultatlista

Kretsmästerskap Milsnabb C och B. 2023-10-07

I halv storm avgjordes under lördagen årets kretsmästerskap i Milsnabb på banorna vid Slätten.

Våran Daniel Jander visade återigen fin form och segrade klart både i C och B. I C före Anders Nilsson och Christian Andersson OBS!! Rättelse, Jan Stålvall Pålsboda blev bronsmedaljör i C! och i B tog Björn Pettersson och Richard Ramstedt hand om silver och bronsmedaljerna.

I Dam segrade Amie Blomér före Annica Aronsson och juniorklassen vanns av våran Johanna Kristoffersson före Hallsbergs Evelina Irtofft. I Vet Y vann Thomas Engman före Tommy Rausberg och i Vet Ä segrade Leif Pettersson med vår Richard Westling på bronsplats medans Laxås Sven-Olof Olofsson tog hand om silvermedaljen. Idel ÖPSSK´are med andra ord.

Lite synd att inte fler från andra föreningar dök upp men stort grattis till alla kretsmästare, kretsmästarinnor och övriga medaljörer 2023. Övriga resultat kommer.Resultat

Inför KM Milsnabb på lördag. 2023-10-05

Första skjutlaget startar 10.00, du måste vara anmäld och betald i god tid innan start. Helst swish och det finns färdiga QR koder att tillgå så det bör gå smidigt.

Ev efteranmälningar tas emot innan kl 09.30. Vi öppnar anmälan straxt efter 09.00 Välkomna!

Storforsträffen. 2023-09-24

Några Öpssk´are for till Storfors och försökte bemästra deras utmanande bana där ingen sköt fullt. Bäst lyckades Christian Andersson som segrade i C3 och Svante Carlsson som vann R2, övriga resultat ser ni nedan.

Resultat

Endast en örebroare på Kopparknallen. 2023-09-23

Årets Kopparknallen krockade med en annan tävling i Falun så att arrangörerna hade tvingats dra ned på antalet stationer till 6 st. Trots detta hade klämt samman stationerna och lyckats snickra ihop en riktigt varierande och rolig men svår bana.
På morgonen var det 10°C och solsken som under dagen blev varmare och ställde till lite problem med ljusförhållanden på vissa stationer.
Svante som var den enda som representerade ÖPSSK placerade sig 5a i C2, 3a i A2 och vann R2.

Resultat

Rankingtävling i Skyttesport. 2023-09-20

På söndagen arrangerade vi rankingtävling i skyttesportgrenarna. Vi började med fripistol på 50-m banan, där Janne Jorsäter hade högst resultat på 526 p. Efter det gick vi över till 25-m banan och sköt standardpistol. Där var bästa dam Josefine Thörnkvist, Zinkgruvan, på 550p och Pontus Nordgren, Stockholmspolisen, bästa herre på 557p.
I Sportpistolen hade Josefine 571p och Pontus 573p, även det var bästa resultat.

I Hagfors i höstsolen. 2023-09-18

En strålande dag i Hagfors bjöds vi skyttar från ÖPSSK på under söndagen. Fin, och som alltid en utmanande, men rolig bana, trevligt folk och härligt höstväder. Vad mer kan man begära av en fälttävling.

Endast två skyttar fyllde under dagen, båda Öpssk´are, Daniel Jander i R3 och Fredrik Rosevall i A3, dessa fick sedan skjuta i sär om "femhundringen" och efter 6 omgångar kunde Daniel ta hem den. Grattis ni båda, strålande skytte på tuff bana!

Eddie Blomström, Daniel Jander och Simon Jander sköt även bra i C, alla hade endast 4 p bort vilket även resulterade i lagseger. Snyggt! Daniel kom även tvåa i 3B och Svante Carlsson knep andraplatsen i 2C. En fin dag och vi tackar arrangörerna för ännu en lyckad söndag i Hagfors! Resultat kommer.

Resultat

3 Öpssk-damer i Mjölby. 2023-09-18

Annica Aronsson, Ingela Skogqvist och Johanna Kristoffersson spenderade söndagen med en precisionstävling på Mjölbys nya pistolbana. Annica vann D2. I D1 blev Ingela 2:a och Johanna 3:a.

Resultat

Kretsmästerskap i Springskytte. 2023-09-16

På lördagen avgjordes Kretsmästerskapet i springskytte på Öpssks bana på Slätten.
Jan Jorsäter blev Kretsmästare med 27 av 30 träff och en löptid på 35:06. Sven-Olof Olofsson kom tvåa följd av Eddie Blomström. Sven-Olov tog hem vandringspriset Polisvasen för alltid efter att ha bäst resultat efter statuternas åldersavdrag. Ett nytt vandringspris är uppsatt av Bengt-Olov Nordh som börjar gälla med samma statuter som polisvasen från 2024.
Bengt-Olov kom och lämnade över det nya vandringspriset som är en fin ask med silverskedar med silverplakett på.

Polisvasen vandringspris, regler

Polisvasen vandringspris, resultat

Resultatlista

Kretsmästerskap Precision. 2023-09-10

Kretsmästerskapet i Precision genomfördes i Lindesberg den 10/9. Deltagandet samlade 27 starter och resulterade i 2 Kretsmästare från Öpssk.

Resultat

Guld på VSM!. 2023-09-10

Annica Aronsson och Ingela Skogqvist tog hem förstaplatsen i lag på VSM i Precision som gick av stapeln i Mariestad den 9/9! Vi Gratulerar!

Kretsmästerskap Militär mil,snabb A&R. 2023-09-09

ÖPSSK arrangerade under Lördagen kretsmästerskap i militär snabbmatch i vapengrupperna A & R. Deltagandet kunde önskas vara större men de som kom genom förde tävlingen på bästa sätt. Daniel Jander vann R och Fredrik Tjepljak vann A.

Resultat

Örebroträffen. 2023-09-04

Örebroträffen avgjordes på söndagen på skjutbanorna på Slätten. Skyttarna hade perfekt skjutväder och möttes av en något utmanande bana. Endast en skytt fyllde rundan, då många missade på långhållet på station 5. Janne Jorsäter hade 48 träff i B-rundan. I C-vapen segrade Daniel Jander på 47 träff. Även Fredrik Rosevall hade 47 träff i Revolver och segrade. I A-vapen var det även där en Örebroare som segrade på hemmaplan. Björn Pettersson vann A på 44 träff.

Resultat individuellt

Skaraborgsfälten. 2023-08-29

På Mariestads pistolbana genomfördes skaraborgsfälten. En bra och utslagsgivande poängfält som i år lagts av nya banläggare som nyligen genomfört lokal banläggarutbildning. Vi hade vädergudarna med oss, då det under lördagen regnat hela dagen, fick vi i stället varmt och soligt. Daniel Jander sköt tre 47 rundor och fick med sig en klasseger i B. Niclaes Jerkeholt blev trea i R1 och Adam Hedman trea i C1.

Resultatlista

Örebropricken 2023. 2023-08-20

Så gick också Örebropricken av stapeln i år. Med lite varierat resultat och detta mellan regnskurarna. Det blev 44 starter totalt.

Totalsegrare med högsta resultat idag var Pontus Smith (283) som tilldelas inteckning i vandringspriset för 2023.

Resultatlista

Augustiranking i Fripistol. 2023-08-19

Jan Jorsäter nöp förstaplatsen på dagen Fripistolstävling på Slätten.

Resultat

Semestersnabben. 2023-08-18

Klubbens resultat från Semestersnabben är inrapporterade. Högsta resultat i klass 3 hade Daniel Jander på 570 poäng och Christian Andersson hade högst resultat i klass 2 med 563 poäng.
Total resultatlista kommer lite framöver när samtliga klubbar finns inrapporterade och arrangören fixat resultatlista.

Resultat Semestersnabben

Anmälan SM i springskytte . 2023-08-10

SM i springskytte går i Stockholm den 26:e augusti.
Anmälan behöver vara inne senast 14:e augusti. Maila till Janne, janne@benelli.se så anmäler jag starterna gemensamt och anmäler lag.

Inbjudan

Medaljer i Milsnabb. 2023-08-09

Johan Nevelius, Daniel Jander tillsammans med Pontus Schmidt kammade hem lagsilver i militär snabbmatch B på SM.
Johan Nevelius, Daniel Jander tillsammans med Pontus Schmidt fortsatte sedan med att kamma hem lagguld i militär snabbmatch C på SM.

Guld och Brons på SM sista dagen . 2023-08-06

På sista dagen av SM i Skyttesport blev det ett guld i Grovpistol till Örebro och brons i standardpistol. Grovpistollaget bestod av Jan Jorsäter, Daniel Jander och Johan Nevelius. Alla höll en jämn nivå vilket ledde till seger i lagtävlingen. Standardpistollaget bestod av Daniel Jander, Oskar Glöckner och Jan Jorsäter.

Individuella resultat Grovpistol

Lagresultat Standardpistol

Individuella resultat Standardpistol

Lagresultat Grovpistol

Ytterligare Guld på SM i Skyttesport . 2023-08-05

På SM i Skyttesport fortsatte vi med sportpistol på lördagen. Det var jämnt och fint skytte av Örebro laget som ledde till ytterligare ett SM Guld för Daniel Jander, Janne Jorsäter och Johan Nevelius. De segrade på 1699 poäng, hela 19 poäng före tvåan Upsala ssk före trean FOK Borås. Stort Grattis och bra skjutet!

Individuella resultat

Resultat Lag

Guld på SM i Skyttesport . 2023-08-04

Sm i Skyttesport går på Öckerö skytteförenings fina bana utanför Göteborg. På fredagen inledde vi med fripistol där det blev ett oväntat SM guld i lag. Guldskyttarna var Anders Friberg Kihlander, Filip Hofman och Jan Jorsäter som vann på 1541 poäng före tvåan Öckerö Skytteförening och trean I2 Skytteförening. Individuellt kom Janne på en femteplats. Kul! Grattis! Bra skjutet allihop!

Individuella resultat

Resultat lag

Guldcupen. 2023-07-29

På lördagen var två ÖPSSKare till Sunne och sköt precision på Guldcupen.
Med 27°C i skjuthallen och ännu varmare i solen och motljus var det en svår skjutning i år och det blev inte många 50-poängare.

Resultat

Nordiska veteranmästerskapen. 2023-07-27

Årets mästerskap genomfördes på Öckerö. ÖPSSK representerades av Sven Olof Olofsson, Gunnar Thunell och Thomas Andrén. Sven Olof presterade individuella bronsmedaljer i Sportpistol och Grovpistol och han var även med i guldlagen i de grenarna samt i guldlaget i Standardpistol!

Resultat

Rosevall och Carlsson på Hammarslaget. 2023-07-16

Fredrik Rosevall och Svante Carlsson var till Sandviken på deras nationella fält Hammarslaget.
Tyvärr hade Sandvikens Pistolskytteklubb lite otur med vädret för det regnade nästan hela tiden och det märktes verkligen i resultatlistan. Det var inte förrän när fjärde patrullen från slutet gick ut som solen kom fram.
Även om örebroarna inte gjorde några bra resultat måste vi ändå tacka Sandviken för en väldigt fin bana och en väldigt bra organiserad tävling.Resultat

Vimmerbyträffen . 2023-07-02

Endast en örebroare vågade sig på att gästa vimmerbyträffen i år.
Vimmerby bjöd på ett fint väder med bara några regnstänk under middagstid annars var det t-shirtväder.
Banan var riktigt rolig i C & B men banläggaren var nog inte van med att sätta förutsättningarna för A & R. Och det visade sig rejält i resultatlistan.
Hur som helst placerade sig Svante på fjärde plats i C2 och andra plats i R2.Resultat

Annica på Hammarträffen. 2023-07-02

Annica var i väg i söndags till Sandviken på deras nationella precision Hammarträffen. Även om hon inte var nöjd så vann hon iallafall damklassen.

Resultat

Örebro Steel Challenge. 2023-07-01

Vi hade i lördags efter fyra års frånvaro återigen en Steel challengetävling. Åretstävling samlade 20 skyttar som tävlade i tre klasser. Efter två kvalomgångar med totalt fyra skjutningar så låg Fredrik Tjepljak i ledning med dagens snabbaste tid. I finalskjutningarna blev det tillslut möte mellan Simon och Daniel Jander för vinst i klass 3. Det blev den regerande Steel Challengemästaren Simon Jander som återigen vann tävlingen. Kampen om tredjeplats stod mellan Fredrikarna Rosevall och Tjepljak. Där vann Fredrik Tjepljak. I klass två vann Anders Östling före Patrick Henriksson och Danne Andersson på tredjeplats. Klass 1 vanns av Henry Tran från Tysslinge före ÖPSSK’s Tom Eriksson och Ingela Skogquist på tredje plats.

På första bilden ser vi de som placerade sig på prispallen i klass 3. På andra bilden de som placerade sig på prispallen i klass 2. På tredje bilden ser vi de som placerade sig på prispallen i klass 1.
På fjärde bilden ser vi en av deltagarna som har tagit ut sig ordentligt. På femte bilden ser vi att den här grenen verkligen är en publiksport. Och på sista bilden är en vy över den tävlingsytan som det gällde.Dalaträffen . 2023-06-18

Fyra örebroskyttar var till Gagnef/Mockfjärd och gästade dalarnas fältkretsmästerskap i C och B.
För året hade de skrotat gungan och tydligen bytt banläggare för allt var ställt på maxavstånd, dessutom var de lite snåla med skjuttiderna. Den enda som lyckades skjuta fullt var Robert Råsbo.
Bäst lyckades Fredrik Rosevall som på två bort kom tvåa i C3 och Svante Carlsson som kom trea i R2.
Som plåster på såren lyckades Öpssk ta hem en överlägsen seger i lag på den svåra banan.

Resultat

Björkaträffen. 2023-06-17

Vår flitiga Annica var i Gagnef på Björkaträffen i precision i den tryckande hettan och vann damklassen på 311 p.

Resultat

Dvardalaträffen. 2023-06-17

Lördagens fältskyttetävling Dvardalaträffen i Åby blev en mycket varm tillställning då termometern var en bra bit över 20 strecket och strålande sol. Banan som i år innehöll tio stationer visade sig vara rätt svår då endast en skytt sköt fullt och det i B genom Martin Frejd från Sävsjö som också blev dagens bästa skytt och vann "1000-lappen". Klubbens skyttar höll sig väl framme. I C3 blev Simon Jander tvåa, Daniel Jander fyra och Björn Pettersson åtta. Öpssk vann även lagtävlingen och fick då även en inteckning i vandringspriset ”Dvardalakistan”. Laget bestod av Simon, Daniel och Christian Andersson.

Örebroserien. 2023-06-13

Nu har vi skjutit sista omgången av Örebroserien för i år. Det var strålande solsken och sommarvärme. Då passar det ju utmärkt att avsluta med glass och prisutdelning. Amie och Bettan hade fixat fina priser från Filipstad med lokal förankring i form av bröd, chips mm. De hade även fixat ett fint nyinstiftat vandringspris i form av en fluga med ostbågemönster. Första inteckning i vandringspriset tog Janne Jorsäter på 1157p följd av Daniel Jander på 1131p och Simon Jander på 1110p. Även Sven-Olof Olofsson kom över 1100p och vann veteranklassen på 1104p. Bästa dam var Amie Blomér på 1034p.

Resultatlista

Kristinesmällen. 2023-06-12

Annica Aronsson var ensam Öpssk'are på Precisiontävlingen Kristinesmällen i Kristinehamn i helgen. Hon vann Dam och blev total 4:a i C.

DM i Skyttesport. 2023-06-05

I helgen hade vi Distriktsmästerskap i sportskyttegrenarna på 25 och 50 meter,
Det blev också premiärtävling på Elektroniska tavlor i samtliga grenar. Det var riktigt kul och allt fungerade bra trots att allt är nytt för oss.
Vädret var stålande och en bra skytte presterades från alla skyttarna.
Som vanligt hade vi trevlig fikapaus mellan skjutlagen.Resultatlista

2 örebroare på Jössetavlan. 2023-06-03

Endast två ÖPSSKare åkte till Arvika för att skjuta precision på lördagen.

Det var strålande solsken och varmt i luften samt surrande getingar.

Annica visade åter sin kapacitet och vann D2 medan Svante bara kom trea i B2.Resultat

SM. 2023-06-02

Ni som skall skjuta nationella SM anmäler er själva till arrangören men betalningen skall skickas in föreningsvis. För att underlätta denna betalning så sätter ni in startavgiften på bankkonto 6561-376 168 838 (Handelsbanken/ Daniel Jander) senast 7/7. Glöm inte att märka betalningen med ert namn.

Örebroserien omgång 4. 2023-05-30

På måndagkvällen sköt vi 4:e omgången av Örebroserien. Denna gången var det en halvmatch Standardpistol. Kanske den svåraste delgrenen, så det var lite utmanande.
Nästa måndag (5/6) är det uppehåll, men veckan efter (12/6) kör vi avslutning med Milsnabb och prisutdelning.

Resultatlista

Ramsbergsträffen. 2023-05-28

Ramsbergsträffen Precision samlade 46 starter, varav 1 Dam som blev total 3:a i vapengrupp C med fina 326 p! Det var Öpssk's alldeles nya medlem Annica Aronsson som stod för den bedriften! Hon var också ensam Öpssk'are i Ramsberg.

Resultat

Samma 2 örebroare på Klubbfajten som på Jösseträff. 2023-05-27

Klubbfajten i Årjäng gästades endast av två ÖPSSKare i det fina försommarvädret när värmlandskretsen hade kretsmästerskap i A och R.
Deltagandet från föregående år hade ökat med 70 starter vilket var bra och Nordmarkens PSK hade som vanligt lagt en fin och omväxlande bana i tallskog, myr och sandtag. Det är verkligen synd att inte fler skyttar ”hittar” till Årjäng.
Fredrik Rosevall lyckades att vinna R3 och Svante Carlsson lyckades vinna C2.

Resultat

Örebroserien omgång 3. 2023-05-23

På måndagskvällen hade vi tredje omgången av Örebroserien. Idag var det 6 serier snabbskjutning(duell) på programmet.
Nästa omgång den 29/5 är det en halvmatch standardpistol som vi ska skjuta.

Resultatlista

Nybörjarfält på Lördag!. 2023-05-23

Nybörjarkursen ska få testa på Fält för första gången nu på Lördag 27/5 kl 10. Tanken är en lite enklare bana som inte skräms. Övriga medlemmar är också välkommna.

Daniel Västsvensk Mästare i Fält. 2023-05-22

I helgen gick Västsvenska mästerskapet i fältskytte i Sollebrunn. Daniel Jander sköt fullt i B tillsammans med Pontus Schmidt och Jörgen Johansson. Efter särskjutning slog han till och vann Guldet följd av Pontus som tog silvret. Pontus tog även bronset i C där Christian Johansson vann. Stort Grattis Daniel

Resultatlista

Lapua European Cup. 2023-05-21

I helgen var Janne Jorsäter till Suhl i Tyskland på Europacupen i grov och standardpistol. Det blev en trevlig resa tillsammans med fyra andra Svenska skyttar. Resultaten var inget att skryta med från någon av de Svenska skyttarna, men ett lag brons i Standardpistol tog de med sig hem i alla fall.

Resultat Standardpistol

Resultat Grovpistol

Örebroserien omgång 2. 2023-05-17

Örebroserien fortsätter på måndagar. Denna gång sköt vi precision.

Kul att några nya hakade på efter första omgången.

Nästa omgång skjuter vi snabbskjutning eller duell som de gamla skyttarna kallar det.

Det går bra att haka på och skjuta någon eller några av de sista omgångarna även om man missat de första två omgångarna.

Det är bra extra träning och klubbvapnen finns ju tillgängliga för de som inte har egna pistoler.

Resultatlista

Endast 2 örebroare på Jösseträffen . 2023-05-13

I det fina sommarvädret var det bara två ÖPSSKare som åkte till Arvika på lördagen. Tydligen hade de lagt en väldigt svår bana i år eftersom det var väldigt få som sköt fullt. Bara en sköt fullt i A, en i C och två i revolver. Fredrik Rosevall lyckades som bäst att komma på 4de plats i Revolver med en bort.

Resultat

Årets Städdag 11/5. 2023-05-11

Samling klockan 17.00 för städning av skjuthallen, klubbstuga och omgivningar. Vi fördelar arbetet på plats och försöker samlas runt grillen efteråt.

Är det riktigt busväder så fortsätter vi torsdagen veckan därpå. Välkomna!

Örebroserien. 2023-05-09

På måndagen sköt vi första omgången av Örebroserien. Det var en skön solig vårdag och ingen blåst, så förutsättningarna var på topp. Det var NAIS som stor programmet. NAIS består av två serier på 150s, två serier duell och en 20 sek och en 10 sek serie, alla på snabbtavlan. En kul skytteform som man får mycket poäng på.
Bästa resultat för kvällen hade Janne Jorsäter med 292 p följd av Daniel Jander på 287 och Christian Andersson på 282 poäng.
Sven-Olof Olofsson sköt fina 281 poäng i Veteranklassen.
Efter tävlingen demonstrerade Janne de Elektroniska målen för de som var intresserade.
Det är inte för sent att haka på ännu för de som missat första omgången av Örebroserien. Det är de bästa 4 omgångarna som räknas. Ett perfekt tillfälle att passa på och testa att tävla för de som inte gjort det än. Nästa måndag kör vi Precision.

Resultat

VSM mil,snabb. 2023-05-07

Årets VSM genomfördes vid Skogsäters skyttecenter i Trollhättan med skjutning både lördag och söndag. Under lördagen sköts det i vapengrupp C och B och under söndagen vapengrupp A och R. Efter att lördagens resultat räknats ihop så stod det klart att ÖPSSK vann lag i både B och C. Laget bestod av Simon Jander, Daniel Jander och Johan Nevelius. Daniel blev även individuell silvermedaljör i vapengrupp C. På Söndagen Sköt Simon och Daniel i vapengrupp R. Ny västsvensk mästare i R blev Simon Jander på fina 571 poäng. Tvåa blev Daniel Jander

Resultatlista

Ramsbergsträffen. 2023-05-03

I Lördags genomfördes Ramsbergsträffen och vi var många tillresta. Banan var rolig men bet i rejält på sina ställen något som inte räddes Daniel Jander som fyllde både i C och R med en andraplats i C och seger i R som som resultat.

Även Fredrik Tjelpljak hade en bra dag med seger i A3 på 47 träff samt i B3 med samma antal träffar. Bra jobbat. Övriga resultat ser ni nedan.

Tack för fin bana och ypperligt arrangemang. Kul att tävlingen är tillbaka.

Resultat

Elektroniska tavlor . 2023-04-26

Vi har satt upp elektroniska tavlor på skjutbanan.
De sitter på bana 21 till 26 och är täckta med blå plastsäckar för att skydda målen tills en mer permanent lösning finns klar.
Målen är nu färdig installerade men behöver skyddas mot regn.
Inget som helst skytte får ske på målen om det regnar.
Vi kommer hålla utbildning av målen allt eftersom för de som är intresserade. Närmast i samband med Örebro serien.
De som fått utbildniing på målen är välkomna att skjuta på dem.
Eventuella frågor om målen är välkomna till Janne.

Anmälan Allsvenskan . 2023-04-24

Nu är allsvenskan i Skyttesport krut snart i antågande. De som vill delta anmäler snarast, senast 29/4, till Janne så sätter jag ihop lag. Skyttesport licens krävs för att delta. Med vänlig hälsning, Janne

Inbjudan

Kretsmästerskap Fält i C & B. 2023-04-23

Kretsmästerskapet i Fält C & B gick i år på Örebro PSSKs hemmaplan.
I C segrade Mikael Karlén Ramsberg efter särskjutning med Daniel Jander på silverplats och Fredrik Tjepljak knep bronset.

I B segrade Daniel med dagens enda fullvarv och Thord Johansson blev silvermedaljör före Simon Jander på tredjeplatsen.

Kretsmästarinna blev Amie Blomér och i VY vann Kent Grönholm Fjugesta PK före våra hemmaskyttar Thomas Engman och Olof Sultan. VÄ guldet kneps av Klas Holmquist Ramsberg.

Stort tack för en fin, variationsrik bana som passade alla och grattis till alla medaljörer.

Resultat

Kretsmästerskap Fält i A-vapen och Revolver. 2023-04-22

Fredrik Tjepljak snodde åt sig silver i A-vapen och i Revolver var prispallen en klubbfight där ÖPSSK kammade hem alla medaljer. Efter särskjutning segrade Daniel Jander över Fredrik Rosevall och Fredrik Tjepljak placerade sig på tredje plats.Några påminnelser. 2023-04-20

Påminner om medlemsavgiften för 2023, den ska vara betald innan 31 maj. För den aktive är det 860 :- och för den som är dubbelansluten alt inte är aktiv är det 600:-

Vi påminner även om att det är den enskilde skytten som ska se till att spara ev tagna standardmedaljer. Börja med det redan nu, ett formulär ni kan använda kommer läggas upp på hemsidan framöver men samla på er så att allt är klart vid slutet av året.

Städdagar, hemortens och Örebroserien är också på G en del finns redan upplagt här på hemsidan och annat kommer inom kort./Styrelsen

Hemortens precision. 2023-04-20

Vi har 10 platser kvar till hemortens precision. Se inbjudan i tävlingskalendern. Maila Daniel för att boka din plats. jander.daniel@hotmail.com 90:-/start som betalas vid anmälan till pg alternativt via swish.

Aprilranking 25m. 2023-04-17

På söndagen hade vi rankingtävling i Standard-, Sport och Grovpistol. Det var skönt vårväder med aningen kyligt på morgonen och lite varmare fram på dagen. Skytteljuset var fint med solsken och lite dis. Vi hade tillresta gäster från både Stockholm, Åby och Linköping. Tävlingen flöt på bra, så vi hann med den obligatoriska fikarasten mellan omgångarna.
Vi hade även riktigt bra resultat för att vara så tidigt på säsongen. Fredrik Tjepljak sköt 560p i Grovpistolen och Janne Jorsäter sköt 563 p i Standardpistolen. Janne sköt 571 i Sportpistolen tätt följd av Johan Nevelius på 570 p. Johan hade hela 19 innertior. Bra jobbat.

Resultatlista

Påsksmällen. 2023-04-12

Årets upplaga av Påsksmällen genomfördes i härligt vårväder på skjutbanan i Mariestad. De tillresta ÖPSSK:arna skötte sig som vanligt bra. Vi fick med oss fem fullvarv. Simon Jander i C & B, Daniel Jander i B & R och Fredrik Magnusson i C. Resultat kommer

Resultatlista

Vårfältskjutningen med Prislista. 2023-04-02

Årets Vårfältskjutning genomfördes i strålande senvinter väder med solsken och värme fram på dagen. 121 skyttar hade vi som deltog och hade kul på den utmanmande banan.
Dagens bästa skytt blev Daniel Jander som var ensam att skjuta fullt i C-vapen och tog därmed en inteckning i Vandringspriset. Andra skyttar som sköt fullt var Anders Nilsson, Arvika i Revolver samt David Annerton och Joe Furborg från FOK Borås, i A-vapen. Bästa lag blev Örebro Pssk lag 1 med Simon Jander, Daniel Jander och Jan Jorsäter, före Hagfors-Uddeholms PK och Eskilstuna Pk.
Penningpriser skickas ut till pristagarnas förening.

Resultatlista(samtliga patruller)

Resultatlista Lag

Prislista

Årsmöte 29 Mars. 2023-03-29

Välkommen till ÖPSSKs Årsmöte!

Kallelse till Årsmöte 2023 med Verksamhetsberättelse

Framskjutna placeringar i Kristinehamn. 2023-03-28

ÖPSSK var väl representerat när Kristinehamn bjöd in till seriefältskjutning. I helgen var det sista deltävlingen och ÖPSSK fick med sig många fina placeringar i totaltabellen. Lördagens tävling avgjordes i ett mycket blött väder och på en bana där det bjöds på en del svårigheter.

Resultatlista

Vinterserien. 2023-03-19

I lördags sköt vi sista omgången av vinterserien. Det var lite mildare än tidigare omgångar.
Det återstår några skyttar som har sina sista omgångar kvar. Se till att skjuta klart det innan 31/3 och lägg skjutkorten och tavlorna i skjutledarbåset eller på bordet utanför och meddela Janne att de finns där.

Resultatlista tom 19 mars

Banan bokad 18 och 19 mars. 2023-03-13

På lördag 18 mars är hela banan bokad mellan kl. 12.00-15.00 och söndag 19 mars mellan kl. 10.00-13.00 för våran nybörjarkurs.
De ska skjuta så vi kommer behöva lite hjälp av er vana skyttar. Vi behöver vara flest på lördagen. Du som kan vara med hör av dig till Elisabet på tfn 070-3437862

Marsranking i Luftpistol. 2023-03-05

Ytterligare en rankingtävling i luftpistol har vi skjutit. Den konkurrerade med Wasaloppet, men vi fick ändå fjorton starter varav en handfull tillresta gäster. Högsta resultat hade Janne Jorsäter på 563 p följd av 3 skyttar på samma poäng, Staffan Juskär, Oskar Glöckner och Pontus Nilsson som samtliga hade 553 poäng.

Resultatlista

Vinterserien. 2023-03-04

På lördagen sköt vi ännu en omgång av Vinterserien. Det var blåsigt och kyligt in på märg och ben. Men vi sköt ändå. En del har skjutit första två omgångarna, några har skjutit tre omgångar och en del har skjutit alla fyra omgångar. Så resultatlistan blir lite haltande. Sedan kommer ju resten av kretsens resultat komma till senare, då det är en kretstävling som skjuts av flera föreningar på sina hemmabanor. Nästa tillfälle vi skjuter gemensamt blir 18/3.

Resultatlista tom 19 mars

Årsmöte Örebro Läns Pistolskyttekrets. 2023-02-28

Föreningars ombud, kretsstyrelseledamöter, samt övriga medlemmar i föreningar anslutna till Örebro Läns Pistolskyttekrets kallas till ordinarie kretsårsmöte torsdag 2023-03-30 kl. 19.00 i Gentlemannen, Idrottens Hus, Karlsgatan 28, Örebro.

Kallelse

Anmälan till Vårfältskjutningen är öppen.. 2023-02-27

Välkommen till Vårfältskjutningen den 2 april. Nu finns anmälan till tävlingen öppen. Anmälan och betalning senast 26/3.
Max 250 starter, vid uppfyllt maxantal stänger anmälan.

Anmälan Tävling

Vinterfältserien 2023. 2023-02-19Vinterfältseriens tredje omgång utfördes i strålande solsken och kall blåst.

Efter tävlingen nalkades det nygrillade hamburgare och prisutdelning

Resultaten finns nu att beskåda i nedanstående länk, och det har hänt en del i totalställningen. Några intressanta bataljer har förekommit inom såväl V som C1 och C3.

Kom ihåg att resultaten räknas de två bästa tävlingarna av tre.

Observera att standardmedajerna inte noteras i sammanställningen utan på varje omgång.

Resultat

Februariranking Sportskytte. 2023-02-12

På söndagen hade vi rankingtävling i Sport/Grov och Standardpistol. Det var lite kylslaget, men snöfritt och lugnt så helt ok för att vara i Februari.
Vi hade tillresta skyttar från både Stockholm och Finspång. Totalt blev det 20 starter.
Som vanligt hade vi fika i pausen så skyttarna fick vila sig och få upp lite värme.

Resultatlista

Vinterserien 2023. 2023-02-11

På lördagen sköt vi första tillfället på Vinterserien. Det var kylslaget med lite blåst, men trevligt att komma igång igen med Vinterserien.

Resultatlista 11/2

Vinterserien skjuts gemensamt under 4 lördagar i februari och mars. 11/2, 25/2, 4/3 samt 18/3. Vi skjuter 10.00, så dyk upp lite innan så kompisarna slipper stå och frysa när du tar fram tavlan. Varje omgång består av två precisionsserier och två sexskottsserier på C30 tavla. De tre bästa omgångarna räknas. Om man vill kan man skjuta båda februari-omgångarna vid samma tillfälle och båda mars-omgångarna vid samma tillfälle.

Inbjudan Vinterserien

Fel brevporto!. 2023-02-10

Alla medlemmar ska i dagarna ha fått ett brev med information om bl a medlemsavgiften. Tyvärr så blev frankeringen helt fel och ni har troligen fått ett krav på 27 kr för detta. Enligt uppgift så är det dock inte nödvändigt att betala kravet. Vi ber om ursäkt för besväret! Styrelsen gm Thomas Engman

Skytte på TV. 2023-02-06

Igår var det skytte på lokala tv nyheterna. Det var ett reportage från Skyttiaden som sköts i Lindesberg. Med som arrangör var bl.a tre Öpssk:are. Gunnar Thunell som tävlingsledare och Filip Hofman och Pasi Tyynele i serveringen.
Gunnar intervjuas i reportaget. Ca 2:10 in i sändningen börjar reportaget.

SVTs lokala nyheter Örebro

Januariranking luft. 2023-01-28

På lördagen hade vi rankingtävling i luftpistol. Januarirankingen. Totalt var det 12 starter.

Resultatlista

Klubbkläder. 2023-01-19

Nu har äntligen de nya klubbkläderna kommit och är färdiga för utlämning. På lördag 21/1 09.45 samt på Söndag efter Vinterfältserien finns möjlighet att hämta era nya kläder.

Lördagsträningen är framflyttad. 2023-01-14

På grund av årets kursdeltagare skall få prova på några skott, innan kursen, flyttas träningstillfället fram en timme.

Sedan klockan 11.00 ställer vi fram en liten övningsfältbana.

Banan kommer alltså att vara upptagen för annat än kursdeltagare och fältträning fram till cirka 14.00. Alla medlemmar är naturligtvis välkomna att vara med. Och vill ni vara med och välkomna potentiella nya medlemmar får ni naturligtvis även göra det klockan 10.00.

Trettondagsträff. 2023-01-10

Örebro var lätt insnöat lördag den 7 januari och frågan var ju om vi ens kunde genomföra vår Trettondagsträff. Men har man världens bästa klubbkompis så är det ju inga problem, både vägen och stora vändplanen var snyggt plogat av Christian när vi kom på morgonen, stort stort TACK!

Vi var ett litet gäng som således kunde starta skytteåret med ett par omgångar NAIS i de olika vapengrupperna, totalt 20 starter med lite varierade resultat och inte helt oväntat hade Daniel de två högsta. Efteråt fikade vi och lottade ut lite ammopriser. En trevlig förmiddag innan regnet kom och snön försvann av sig självt. Resultat kommer.

Resultatlista

God Jul!. 2022-12-24

Från oss alla till oss alla..

Skinkskjutningen. 2022-12-20Den traditionella säsongsavslutningen Skinkskjutningen är äntligen tillbaks efter 2 års uppehåll. Vi gick en trevlig fältskjutning på 6 stationer med jultema. Vädret var vintrigt med snöfall till och börja med, men det lättade upp fram på dagen.
Amie hade som vanligt fixat ett fint och digert prisbord som lottades ut på startkorten, där vinnarna fick både två, tre och fyra priser.
Högsta resultat hade Janne Jorsäter som missade ett av ljusen i stationen med ljusstaken, men i övrigt så var det fullt. Näst högst resultat hade Fredrik Tjepljak tätt följd av Simon Jander.
Resultatlistan har 7 kolumner med stationer trots att banan bara hade 6 stationer. Det beror på att 3:e stationen hade extrapoäng för träff i ljusen, så maxträff där var 10 träff. Resultatprogrammet tillåter bara 6 träff per station. Slår man ihop 3:e och 4:e kolumnen får man resultatet på station 3.

Resultatlista

Har du glömt att betala?. 2022-12-17

Jag ser att det är några (ett antal) av er som inte betalt hemortens milsnabb och semestersnabben. Se till att sätta in pengarna omedelbart till klubben så slipper jag jaga er. 100 resp 75 :-/start. Har du anmält dig och inte sköt så får du betala din avgift ändå, det är inget vi kan stå för.

Det här måste fungera annars kan vi inte delta på dessa tävlingar. Har du glömt medlemsavgiften för 2022 är det hög tid att betala in även den och det är några som inte betalt för ammo ser jag. Inte kul att upptäcka. Någon tog ut 9 mm i våras för 600:- och skrev bara sin oläsliga namnteckning men betalade inte så om du känner igen dig v.v sätt in dessa omedelbart så slipper vi detektivarbetet..

Som ni förstår är undertecknad inte jättelycklig, jag har varken tid eller lust att sitta och leta reda på de som slarvar, jag har full förståelse för att man kan glömma ibland men det är är j..a jobb för mig varje år att leta reda på er så rannsaka er sjävla, kolla igenom era konton.. har ni glömt något, betala in nu. Det måste bygga på tillit. Hälsar kassören

Lucian i Mariestad.. 2022-12-14

Några Örebroare trotsade kylan och sköt Lördagens mörkerfält Lucian i Mariestad. Banan var relativt enkel, men tyvärr endast en särskiljningstation per varv, så det blev tight i resultatlistan. Skyttarna själva fick sköta markering vilket börjar bli mer vanligt på tävlingar då det är svårt att få funktionärer att ställa upp. Fredrik Rosevall vann R. Daniel vann B tät följd av Simon som blev slagen med en säskiljningspoäng, båda sköt fullt. Pontus Schmidt slutade trea.

Resultatlista

DM i Luftpistol. 2022-12-11

På söndagen avgjordes Distriktsmästerskapet i Luftpistol i lufthallen på slätten i Örebro.
Det var 16 anmälda och 14 skyttar som kom till start. I damklassen segrade Elisabet Magnusson på 412 p. I Veteranklassen vann Anders Friberg Kihlander på 522 p. I Herrklassen vann Janne Jorsäter på 566p före Filip Hofman och Pontus Schmidt. Vi hade även 4 tillresta skyttar som sköt rankingresultat. Bäst av dem var Roger Johansson från Mjölby på 557 p tätt följd av Pontus Nilsson, I2 skf på 556p.

Resultatlista

Decemberranking. 2022-12-04

På söndagen arrangerade vi Decemberranking i skytteport. Vädret var bistert med nollgradigt och mulet. Pontus Schmidt vann inte oväntat Snabbpistolen på 569p. I Grovpistolen var det Daniel Jander som hade högsta resultatet på 560 poäng. I Sportpistolen var det Jan Jorsäter som vann på 576 poäng.

Resultatlista

Sannaosta. 2022-11-30

Några fina placeringar fick våra tillresta skyttar på årets Sannaosta, framför allt segrade vi i lag C, bra gjort. Björn Pettersson segrade både i A1 och C1 i C var Christian Roos trea och han kom även på andra plats i R1. Christian Andersson var även han tvåa och då i R2. Bra skjutet av många.

Nämnas bör ju även våran Pontus som tävlar för Zinkgruvan som segrade både i C3 och B3. Grattis alla. Resultat finns nedan.

Resultatlista

Kretsmästerskap i Luftpistol. 2022-11-27

I helgen var det kretsmästerskap i luftpistol i lufthallen på Slätten i Örebro. Det blev en helt intern tävling med bara deltagare från Örebro Pssk. Samtidigt avgjordes klubbmästerskapet i luftpistol för Örebro Pssk.
I Juniorklassen LP13 segrade Emma Kihlander.
I damklassen segrade Elisabet Magnusson.
I herrklassen segrade Jan Jorsäter före Filip Hofman och Anders Friberg Kihlander

Resultatlista

Vargamörkret. 2022-11-17

Det blev stor uppslutning när Vargamörkret gick av stapeln för 17:e gången efter uppehåll i två år. Det blev rekorddeltagande 55 starter och inte en regndroppe på hela kvällen. Fyra skyttar skjuter fullt och får skjuta isär sig, Svante Helmersson Ramsbergs PSK, Michael Lindström Fagersta PSK, Fredrik Granath Västerås PS och Hans Granath Västerås PS. Efter tre omgångar står Fredrik Granath som vinnare och tar sin andra inteckning i P-O Anderssons VPR. Lagtävlingen vinner Ramsbergs PSK och tar den första inteckningen i P-O Anderssons Minne VPR.

Resultatlista

Mörkerfälten . 2022-11-05

På lördagkvällen gick Mörkerfälten på vår bana på Slätten.
Det blev en mörk mörkerfält med riktigt utmanande ljussättning på vissa stationer.
Ingen lyckades skjuta fullt, men Pontus Schmidt var nära på 47 träff. Bra jobbat.
Totalt var vi 31 stycken som hade en trevlig kväll på skjutbanan. Ammopriser lottades ut bland alla startande.

Resultatlista

Höstskottet i Skövde. 2022-10-24

Det var en mulen Söndag i Skövde med en del regn under dagen, som väntade oss från Örebro när vi åkte till Skövde och sköt deras fälttävling Höstskottet. Det visade sig vara en rätt svår bana då ingen skytt fyllde. Men vi fick iallafall med oss en del bra resultat. Simon Jander blev trea i B3. Vann den klassen gjorde en "nästan" ÖPSSK:are Pontus Schmidt som drog ut en på sista stationens långhåll. Daniel Jander fick med sig en andraplats i R.

Resultatlista

Höstfälten. 2022-10-16

Även om vädret inte var strålande hela tiden så var årest höstfältsbana det. Daniel bjöd återigen på en riktigt fin bana med variation och fina förutsättningar och med lite tvister i sann Janderfältsanda. Mycket uppskattat den tackar vi för.

Banläggaren själv slog till med fullt hus och hela 133 särskiljningspoäng samt i R3 tätt följd av sonen Simon. Även Björn Pettersson hade en finfin dag med två fullvarv och seger i C1 resp A1. I C1 slog även en av våra nybörjare till och med fina 45 träff och ett standardbrons kom Anders Östling på andra plats i C1, mycket imponerande det med.

Svante Carlsson segrade i A2 och Christian Andersson i C2 så vi i klubben hade mycket att fira när vi senare på kvällen äntrade Blackstone Steakhouse för en trevlig kväll. Tack Daniel både för bana och fint kvällsarrangemang.

Sist men inte minst så var vi många glada som kunde gratta Eskilstuna PSK´s Nina Kohlen till fullt hus och bäst särskiljningspoäng och därmed seger i C3 samt även i B3. Tjejdäng när det är som bäst.

Resultatlista

Kretsmästerskap Fält A & R. 2022-10-06

Vi fick efter några års uppehåll återkomma till Ramsberg för att göra upp i Kretsmästerskap Fält A&R. Kretsmästare i A blev efter särskjutning Martin Nygren Ramsberg,Jan Stålvall blev tvåa Och Peter steen trea, båda från Pålsboda. I Revolver segrade Simon Jander före Daniel Jander, båda från Örebro PSSK. Mikael Karlen Ramsberg blev efter särskjutning trea.

Resultatlista

Höstfälten i Överum. 2022-09-27

Daniel och Simon var i Överum och sköt deras fälttävling Höstfälten. Det var tyvärr lågt deltagarantal då tävlingen krockade med ÖSM men motståndet var som vanligt väldigt hårt. Banan var även den av yppersta klass, varierande och utmanande. Daniel hade en lite ”stolpe ut” dag och fick med sig tre 47 rundor. Simon sköt bra i R och slutade trea, även han med en 47 runda. Dagens bästa skytt två rundor blev Anders Hornwall som efter särskjutning mot Emil Mikkelsen blev 1000 kronor rikare.

Resultatlista

Kretsmästerskap Milsnabb C och B. 2022-09-22

På lördagen sköts Kretsmästerskap i Milsnabb C och B på skjutbanan på slätten. Det var fint höstväder med solsken som fick temperaturen att bli behaglig fram på dagen.
Daniel Jander slog till med en dubbelseger och vann C-vapen på 574p och B-vapen på 569p. Johan Nevelius var 2:a på 570 p i C och 565p i B. I C kom Anders Nilsson trea på fina 569p.
Sven Olof Olofsson vann Vet Äldre på fina 555 p. Amie Blomér vann Damklassen på 520p, Dan Jander Vet yngre och Elvira Irtoft vann Juniorklassen

Resultatlista

Hagforsfälten. 2022-09-19

Daniel Jander hade en lyckad dag i Hagfors i helgen och fick med sig tre klassegrar. Efter ett inledande C-varv med alla träff blev han en av totalt två skyttar som sköt fullt på den inte alltför lätta banan. Erik Everbrink från arrangörsklubben sköt även han fullt fast i A-vapen. Dessa två sköt sedan isär om dagens bästa skytt där Daniel avgick med segern. Björn Pettersson Örebro PSSK vann även han alla sina klasser.

Resultatlista

Kretsmästerskap Precisison. 2022-09-18

På söndagen sköts kretsmästerskap i precision på Öpssks skjutbana på Slätten. Det var lite dåligt deltagande i A och B men var lite fler i C.
I A-vapen segrade Anders Friberg Kihlander och I B-vapen och C-vapen segrade Jan Jorsäter.
I veteran yngre segrade Ulf Andersson Ramsbergs PSK och i veteran äldre Leif Pettersson Pålsboda PSK.
Ensam dam och segrare var Elisabet Magnusson.

Resultatlista

Klubbkläder. 2022-09-16

Det har visat sig att det prov på klubbjacka (L) som hänger i skjuthallen är i damstorlek. Ny jacka i herrstorlek kommer att hängas ut under denna helg. Jag uppmanar alla som beställt jacka att prova så att den storlek som ni skrivit upp er på stämmer. Sätt ett OK längs ut till höger så vet jag att ni har godkänt er beställning. Skriv även till ert telefonnummer så jag kan ringa om något skulle vara oklart. Förnamn och ev efternamn eller endast början på efternamn som kommer att broderas på jackan kommer att börja med versal följt av gemener. Om någon vill ha endast versaler måste ni tydligt skriva det. / Daniel

Hemortens banor Milsnabb. 2022-09-05

Nu har Hemortens Banor i milsnabb börjat.
Det är en hemmabanetävling som skjuts enligt instruktioner som finns i kuvert i skjuthallen nedanför automatikskåpet. Utse en skjutledare bland de som skjuter och läs igenom instruktionerna och följ dem. Där finns även speglar som man klistrar dit en etikett på baksidan, man skjuter 4 serier per spegel.
De som vill skjuta gemensamt skjuter på onsdagar 17.00(Det blir ju tyvärr mörkt fort nu) alternativt på eller efter/i samband med Skytteträningen på tisdagar/lördagar beroende på vad skjutledarna på träningen har planerat.
Följande personer har anmält sig till hemortens.

Klubbkläder. 2022-09-04

I skjuthallen finns nu prov på de nya klubbkläderna. Prova ut din storlek och fyll i de beställningslistor som finns. Betala in i förskott till angivet bankkonto så kommer kläderna att beställas i slutet av September.

Semestersnabben . 2022-08-29

Nu har resultaten för semestersnabben kommit. Pontus Schmidt var överlägset bäst i C och B på fantastiska resultat 593 och 592. I C följdes han av Janne Jorsäter och Daniel Jander kom på 7:e plats. I B kom Daniel Jander på en 5:e plats. I Revolver kom Simon Jander på 3:e plats följd av Daniel på 4:e.

Resultatlista

SM-guld i springskytte . 2022-08-27

I helgen avgjordes SM i springskytte på Sörmons skjutbana i Karlstad. Janne Jorsäter var enda skytt som sköt fullt 30 träff och trots lite långsammare löpning räckte det till SM guld i H50 klassen. Sven-Olof Olofsson gjorde också ett bra lopp i H70 klassen och var bäst där, men eftersom det var lite för lite skyttar i H65 klassen slogs klasserna ihop och Sven-Olof fick nöja sig med ett silver.
I stafetten i H50 klassen kom Sven-Olof och Janne på Silver plats efter en fin upphämtning av Sven-Olof med fullt snabbt skytte i sista skjutningen.

Resultat

SM i Skyttesport. 2022-08-25

Årets SM i Skyttesport är avklarat. Vädret var varierat med allt från störtregn och tropisk hetta till Solsken och fint.
Från klubben representerade Filip Hofman, Jan Jorsäter och Oscar Glöckner.
I Fripistolen som gick på torsdagen kom Filip på en 27:e plats på jämna 500p. I Grovpistolen som gick på Lördagen i hällande regn kom Filip på en 26:e plats på 541 p och Jan Jorsäter på en 10:e plats på 560 p. På söndagen gick standardpistolen och Filip kom på 34:e plats på 519 p, Oscar på 21:a plats på 538 p och Janne på 14:e plats på 546 p.
I lagtävlingen i standard kom Örebro på en 5:e plats

Landslagsuttagning fält. 2022-08-22

I helgen var Daniel och Simon på landslagsuttagning till Sveriges fältlag. De totalt 4 bästa skyttarna efter 4 varv (ett C och ett B / dag) blir uttagna att representera Sverige i landskampen mot Norge och Danmark i Nordiska mästerskapen, som i år kommer att gå i Döderhult. Efter båda dagarnas skjutning hamnade Daniel till slut på en sjunde plats, 4 träffar från att komma med i laget. Simon som sköt mycket bra på Söndagen och fick sitt första fullvarv i B kom på en elfteplats med sju träffar för lite. Svenska Seniorlaget består av Martin Frejd Sävsjö, Henrik Arvidsson Jönköping, Christian Johansson Lidköping, Joe Furborg Borås.

Resultat Örebropricken 2022. 2022-08-20

Med regn som start på dagen lyckades vädret vända och vi fick en fin tävlingsdag. Nedan finns länk till resultatlistan.

Resultat Örebropricken 2022

Inför Örebropricken. 2022-08-19

Vi i Öpssk samlas i god tid i morgon lördag för att duka upp allt och anmäla oss inför tävlingen (inte före 8.30) Anmälan öppnar 08.45 och är öppen till 09.45. Det är bra om ni övriga med är på plats 08.45. Första skjutlag startar 10.00 andra 12.00 Välkomna! OBS! Medtag eget fika.

Semestersnabben. 2022-08-19

Nu är hemmabanetävlingen Semestersnabben färdigskjuten och resultaten inskickade till Södra Dals Psf som är arrangör.
Här kommr Örebros preliminera resultat så ni får se vad klubben skjutit. En fullständig resultatlista kommer så snart Södra Dal har sammanställt den.

Preliminär Resultatlista Öpssk

SM Milsnabb/Precision. 2022-08-15

Då har årets svenska mästare i Militär snabbmatch och precision korats vid SM tävlingarna i Östersund.

Tyvärr hade vi inga tävlande med från ÖPSSK men två av våra medlemmar som dock tävlar för andra föreningar i kretsen representerade och gjorde det nog så bra. Sven-Olof Olofsson vann silver i milsnabb VÄ och Pontus Schmidt blev dubbel svensk mästare i Milsnabb C och B samt tog en riktigt fin silvermedalj i Precision vpgr B efter en fin finalskjutning där han klättrade 6 placeringar. Vi i Öpssk gratulerar er båda massor till ett riktigt fint SM

Nordiska Veteran Mästerskapen. 2022-07-09

På torsdagen började Nordiska Veteran Mästerskapet i sportskytte. Tävlingen går i Finländska Björneborg. Deltagare från klubben är Filip Hofman, Pasi Tyynelä, Sven-Olof Olofsson och Jan Jorsäter.
Första dagen öppnades med invigningsceremonin och sedan luftpistol. Filip och Janne kom femma och fyra i H45 klassen bara någon poäng från medalj. Filip och Janne var med i laget och tog ett lagsilver.
På fredagen sköts fripistol och standardpistol. I fripistol kom Janne på 2:a plats och filip tog bronset och tillsammans med Tommy Andersen vann de lagguldet.
I standardpistol tog Janne hem guldet och Filip och Janne var med i laget som tog silver. I Sportpistol vann Pasi Tyynelä guldet och i grovpistol tog han hem silvret. För Filip och Janne blev det silver i lag i sport och grov.

Resultat Standardpistol

Resultat Fripistol

Resultat Sportpistol

Resultat Grovpistol

Resultat luftpistol

SM i fältskytte . 2022-07-08

Första dagen på SM i fältskytte i Orsa är avklarad. Tävlingen inleddes med B-fält och veteran. En handfull skyttar från Öpssk deltog. Daniel Jander sköt riktigt bra och fyllde den fina banan och fick skjuta isär om guldet. Efter särskjutning blev det en femte plats. Simon Jander var näst bästa Örebroare på 56 träff.

Resultat

Semestersnabben. 2022-07-05

Nu är anmälan klar till hemmabanetävlingen semestersnabben i militär snabbmatch. Ni som anmält er, (plus två som efteranmält sig direkt till Söraby skf) kan skjuta tävlingen.
Skjutkort och klistermärken att sätta bak på speglarna har kommit och läggs i automatikskåpet. Tävlingen pågår Måndag 11 jul----Fredag 12 aug. Så senast då måste det vara klart. De som vill skjuta tillsammans träffas onsdagar 18:00 med start 13:e juli. De som är på plats utser en skjutledare och följer beskrivningen för tävlingen. Färdiga skjutkort läggs i kuvert i skåpet.

Inbjudan

Söndagsträning Fält / Banan bokad. 2022-06-30

Klubbens medlemmar med eget vapen är välkommna till Fältträning Söndag 3/7. Samling 09,00 för at bygga banan. Övrig skjutning på 25m banan hänvisas till efter kl 13,00.

Fler vändställ på gång, banan avstängd 27-28 juni.. 2022-06-28

Äntligen är det på gång att iordninsställa ytterligare 30 vändställ, den vänstra sidan av hallen.

Den 27/6-28/6 är därför banan avstängd dagtid, 07.00-16.00 för arbete med elektronik och automatik av inhyrd firma. Ingen skjutning eller träning får förekomma då. Kvällstid är banan öppen igen så nybörjarträningen påverkas inte.

Örebroserien. 2022-06-20

I kväll skjöt vi sista omgången i Örebroserien. Denna gång var det en halvmatch Standardpistol, kanske den svåraste av grenarna i Örebroserien. I de tidigare omgångarna har vi skjutit NAIS, Milsnabb och sportpistol. Totalt räknas de tre bästa omgångarna.

Resultatlista

Kretsmästerskap Milsnabb A o R. 2022-06-14

Under söndagen sköt vi kretsmästerskap i Militär snabbmatch A och R.

I A segrade Pålsbodas Jan Stålvall före Björn Pettersson Öpssk och Fredrik Tjepljak Öpssk.

I R var(än så länge) regerande svenske mästaren Daniel Jander överlägsen och segrade stort före Fredrik Tjepljak och bronset kneps av Pålsbodas Dan Jander. Stort grattis alla medaljörer. Reslutat på ingång.

Resultatlista

Örebroserien. 2022-06-13

Nu har vi skjutit 3:e omgången av Örebroserien. Denna gång var det militär snabbmatch som vi skjöt en halvmatch: två 10s, två 8s och två 6 sekunders serier.
Serien består av fyra deltävlingar där de tre bästa räknas. Första omgången sköts NAIS ,andra omgången en halvmatch med sportpistol och tredje omgången en halvmatch militär snabbmatch.Det återstår en omgång med en halvmatch standardpistol på tisdag 20/6 som vi avslutar med fika och prisutdelning.

Resultat omgång 1-3

Fältträning . 2022-06-11

Ni som har egna vapen är välkomna för en fältträning på lördagen den 11/6 klockan 09.00- 13.00.

DM i Skyttesport. 2022-06-05

I helgen sköt vi Distriktsmästerskap i skyttesport på banan på Slätten. Vi hade även en del tillresta skyttar på besök från andra distrikt som sköt rankingresultat.
Segrare i damernas Sportpistol och med ett jättefint resultat blev Josefine Thörnkvist på 582 poäng. I Grovpistolen vann Pontus Schmidt på 570 p, högsta resultat hade Jan-Olov Danielsson, Älvdalens Psk på fina 578 p.
I Standardpistol vann Jan Jorsäter på 555 p, högsta resultat hade Pontus Nordgren, Stockholmspolisen på 562 p. I damklassen vann Josefine Thörnkvist på 551p.
I Snabbpistolen vann inte oväntat Pontus Schmidt. Han fick 569 p

Resultatlista

Städkväll på banan 8 juni. 2022-05-31

Onsdag 8 juni med start ca 17.00-17.30 städar vi banan. Detta är alla medlemmars gemensamma ansvar så vi hoppas att många av er dyker upp

Främst ska skjuthallen städas av, luckor och bänkar tvättas och golvet dammsugas. Hylsor på utsidan ska "plockas" upp och läggas i återvinningen.

Vi rensar även skjutvallarna och avslutar med att grilla lite och ha det så trevligt som bara vi kan ha det. Välkomna!

Örebroserien. 2022-05-30

Då har vi skjutit ytterligare en omgång i Örebroserien. Serien består av fyra deltävlingar där de tre bästa räknas. Första omgången sköts NAIS och andra omgången en halvmatch med sportpistol. Nästa vecka är det uppehåll eftersom det är nationaldag men om två veckor skjuter vi 3:e omgången. Då blir det en halvmatch militär snabbmatch.

Resultatlista

Kretsens årsmöte. 2022-05-23

Ikväll, måndag 23 maj är det kretsens årsmöte i Idrottens hus 19.00. Vi åker dit så snart som Örebroserien är avklaras. Följ gärna med!

Påminnelse om skjuttider. 2022-05-22

Nu är det många helgdagar som står för dörren och vi påminner om att ni håller er uppdaterade om vilka skjuttider vi har och vilka kalibrar som kan vara tillåtna. Tex under Pingst och Kr Flygare.

Vi påminner extra om att det ENDAST är tillåtet med .22 på måndagar. Vi får g hjälpas åt och säga åt varandra om någon glömt vad som gäller. Alla skjuttider står på stora anslagstavlan vid ingången till hallen/Styrelesen

Årsmöte 19 Maj. 2022-05-19

Årsmöte 2022 kommer att äga rum Torsdag 19 Maj klockan 17.30. Kallelse och verksamhetsberättelse kommer upp här på hemsidan senast 3 veckor före.

ÖPSSK Kallelse till årsmöte 2022 med verksamhetsberättelse för 2021

Regionala Kval Skyttesport. 2022-05-14

På lördagen arrangerade vi Regionala Kval i Skyttesport i grenarna snabbpistol, standardpistol, sportpistol och grovpistol på vår 25-metersbana på Slätten.
Många fina resultat sköts under dagen. Bäst i Snabbpistolen blev Pontus Schmidt på 573 p. I sportpistolen var Josefine Thörnkvist bäst på 582 p och Jan-Olov Danielsson var bäst i Standardpistol på 563 p och Grovpistol på 583 p.
Stort tack till våra funktionärer, Svante, Pasi, Filip och Janne med hjälp av Hanna.
Kul att det var så många som presterade så fina resultat.

Resultatlista

VSM milsnabb. 2022-05-09

Årets VSM i milsnabb avgjordes i Skövde denna helg. Soligt väder men kallt i skjuthallen så det gällde att hålla värmen. Örebro representerades av tre Örebroare. Simon Jander slog till med ett riktigt fint resultat och placerade sig på en fin andraplats i R med 561p. Daniel Jander fick även han med sig en medalj efter att ha skjutit 565p i C och slutade trea. Dagens mest överlägsna vinnare blev Pontus Schmidt som vann både C och B.

Resultat

Majranking i Lindesberg. 2022-05-07

På lördagen genomfördes rankingtävling i Snabb, Standard, Sport och Grovpistol. Det presterades riktigt fina resultat. Klubben representerades av Janne, Pasi, Oscar, Karin och Filip.

Resultat

Sportskytte på torsdagar. 2022-05-02

Torsdagarna kl. 18.00 fram till sommaren så kommer vi att träna sportskyttegrenarna på högersidan av skjuthallen. Alla med eget vapen .22 är välkomna.

Hemortens banor. 2022-05-02

Nu är det dags att skjuta Hemortens banor för de som anmält sig. Tävlingen är provserie + 6 serier precision som skjuts gemensamt på något eller några av tillfällena som finns inplanerade i tävlingskalendern på onsdagar. Om ni inte har möjlighet på onsdagar så kan ni skjuta på annat tillfälle efter överenskommelse. De som dyker upp utser en skjutledare och skjuter enligt instruktion för tävlingen. Instruktion för tävlingen samt skjutkort finns i ett kuvert i automatikskåpet i skjuthallen. Färdiga skjutkort lägger ni i kuvert i automatikskåpet. De som inte har egna vapen, kan skjuta på tisdagsträningen om ni inte kommit överens med någon som kan ta fram lånevapnen.

Anmälda skyttar

Majtävlingen på Grimsta. 2022-05-01

Öpssk tog andraplatsen i B2 och C2 på anrika Grimsta skjutbana.

Resultat

Vårfältskjutningen. 2022-04-26

Äntligen är vi tillbaka med Vårfältskjutningen igen efter ett par års uppehåll.
Vi har haft 130 glada skyttar på besök som gjort 270 starter.
Det var 8 skyttar som lyckades skjuta fullt i C och fick skjuta isär om en inteckning i CEBA Reklams vandringspris.
Segrare blev Pontus Schmidt som hade fullt alla tre omgångar i särskjutningen och fick sin andra inteckning i vandringspriset.
Erik Everbrink och Erik Andersson var nära men tappade en träff i sista omgången.
Vi hoppas att ni fick en rolig dag på skjutbanan.

Slutgiltig resultatlista.
Resultat lag
Priser som kommer betalas ut klubbvis i början på maj.

Kretsmästerskap Fält C & B. 2022-04-25

Årets kretsmästerskap för C & B vapen avgjordes under helgen i Laxå. Blåsigt väder och en utmanande bana gjorde att det blev en utslagsgivande tävling. Kretsmästare i C blev Simon Jander som visade sin klass genom att vara enda skytt som sköt fullt.Daniel Jander slutade tvåa och Janne Jorsäter på tredje plats efter särskjutning. I B segrade Janne med fullt skytte följd av Fredrik Tjepljak och Björn Pettersson.

Resultatlista

Påsksmällen i Töreboda. 2022-04-19

I helgen var ett gäng Örebroare till Töreboda och sköt fältskytte. I år var tävlingen förlagd till Mariestads fina skyttecentrum och vi bjöds på strålande sol, riktigt fin bana som bet till ibland men var på en fin nivå, härligt fika och trevliga funktionärer.

Av oss som var där hade Daniel Jander bästa dagen med fullt hus i C3 och bästa särskiljningspoäng, guldmedaljen med en påskkyckling var i hamn, grattis Daniel!

Amie vann D3, Fredrik Rosewall kom tvåa i R3 och Richard Westling tog bronsmedaljen i VÄ. Lite fler fina resultat fick vi också med oss och ni ser dom nedan i resultatlistan.

Vi tackar Töreboda PSK för ett riktigt fint Påskarrangemang, kul att få vara tillbaka på banan igen .

Resultatlista

SM pistol Fält samt Riksmästarklass 2022. 2022-04-19

Anmälan till SM i fält är nu öppen, man kan anmäla sig själv eller klubbvis. Du väljer själv starttid men det börjar fyllas på så anmäld dig nu (inbjudan o länk ser du under tävlingar) Får du problem med anmälan kontakta mig så fixar jag. I anmälan ska du uppge kontonummer. Ta klubbens PG 591579-8

I fältet E-post vid anmälan kan du uppge pangis65@gmail.com så får jag din bekräftelse, uppger du din egen e-post vidarebefordra mailet till mig sen så ser jag vilka som anmält sig.

DU SKA OMEDELBART VID ANMÄLAN BETALA IN 400:-/START TILL KLUBBEN SÅ BETALAR VI FÖRENINGSVIS TILL SM ORGANISATIONEN, MISSA INTE DET! /Amie

OBS!! Du som kvalificerade dig till SM 2022, är fortfarande klass 3 och kvalificerad till årets SM. Du kan även ha kvalificerat dig under åren 2020-2021 Är du osäker kontakta mig eller kolla standardmedaljsflikarna här på sidan 2019-2021/amie

"Ändringar i bestämmelserna för kvalificering till Riksmästarklass 2022 och till SM 2022 i fält- och precisionsskjutning samt i militär snabbmatch: Den som 2020 och/eller 2021 är kvalificerad till Riksmästarklass, eller till SM i klass Dam eller VetY, är kvalificerad även 2022. För den som kvalificerar sig till Riksmästarklass i precisions- och fältskjutning under 2021 gäller att ha uppnått resultat lika med fordringarna för en standardmedalj i silver eller två i brons, i övrigt enligt reglerna i D/F 2.7."

Vårknallen i Skövde. 2022-04-10

Öpssk tog en andraplats i 2C och 2B på precisionstävlingen i Skövde.

Resultat

SM i Luftpistol. 2022-04-02

I helgen var ett gäng från Örebro Pssk i Rottne och sköt SM i Luftpistol. Vi hade hela 7 deltagare från klubben och det är kul att så många kunde åka trots att SM krockade med samma helg som Vårfältskjutningen. På fredagen sköts mixlag med Filip och Karin som fick 504p och Thomas var med på snabbluften och fick 374p. På lördagen sköt herrarna och där slog Oskar nytt tävlingspers på 556 p och blev totalt 10:a. Bravo. Janne fich 555 p och blev totalt 13:e. Laget med Pasi, Janne och Oskar kom 5:a. På söndagen fick Karin ensam representera klubben när damerna sköt.

Resultat

Vinterserien omgång 4. 2022-03-22

I helgen var det ett gäng som sköt 4:e omgången på Vinterserien. Nu har de flesta hunnit skjuta sina 4 omgångar. Det är de bästa 3 omgångarna som räknas. Resultaten skickas in till Örebro Läns Pistolskyttekrets som sammanställer en resultatlista för hela Kretsen, eftersom det är en hemmabanetävling.

Resultatlista för Öpssk

Filip bäst på Marsrankingen . 2022-03-13

På lördagens luftpistoltävling Marsrankingen var Filip Hofman den som lyckades bäst på 557 p. Han följdes av Oscar Glöckner på 556 p. Bästa dam var Sara Palmgren på 554 p.

Resultatlista

Vinterserien. 2022-03-07

På lördagen fortsatte vi med Vinterserien med Marsomgångarna. En del sköt omgång 3 och några sköt både omgång 3 och 4.
Nästa tillfälle är den 19/3 då det går bra att skjuta båda kvarvarande omgångarna om man vill. Det är bästa 3 omgångar som räknas.

Preliminärt resultat till 13/3

Anmälan till vårfälten stängd.. 2022-02-21

Maxantalet på 250 starter för Vårfältskjutningen är uppnått och anmälan är stängd.
Medlemmar i Öpssk kan fortfarande anmäla sig till Janne via mail(Se inbjudan).

Vinterserien. 2022-02-19

På lördagen sköt vi 2:a omgången av Vinterserien i stålande vinterväder. Hittills har 20 skyttar från Örebro skjutit. Några resultat kanske tillkommer i listan, då 2:a omgången ska vara klar först 28/2. Sedan följer 2 omgångar i mars, inplanerade 5/3 och 19/3.
Total resultatlista kommer sammanställas av Kretsen som arrangerar tävlingen, och den brukar dyka upp senare i vår.

Resultatlista

Fältskytteträning. 2022-02-10

Fältskytteträning Söndag 13/2. Samling 09.00 för att sätta banan. 25m banan upptagen under denna tid.

Trettondagsträffen. 2022-01-07

Några tappra skyttar trotsade kylan och sköt Trettondagsträffen. Frusna fingrar gjorde det svårskjutet men kul att vara igång och skjuta lite tävling.

Resultatlista

Från Oss alla till Er alla... 2021-12-23

...

Vinterserien. 2021-12-19

Dags att anmäla intresse för Vinterserien som går i februari-mars. OBS Gäller endast ÖPSSK, övriga föreningar i kretsen gör egen anmälan Anmälan görs under tävlingar, så gör vi gemensam anmälan.

Vinterserien 2022

Kretsmästerskap Luftpistol. 2021-12-08

På lördagen hölls kretsmästerskap i luftpistol i Distriktets lufthall på slätten. Det var 10 deltagare från 3 föreningar representerade. I veteranklassen vann Richard Westling på 514 p före Sven-Olof Olofsson. I damklassen segrade Ann-Marie Blomér på 480 p före Elisabet Magnusson. I Herrklassen segrade Jan Jorsäter på 546 p före Filip Hofman och Daniel Jander.

Resultatlista

Kretsmästerskap i Fältskytte A o R. 2021-11-29

På Söndagen gick Kretsmästerskapet i fältskytte i A och Revolver på Öpssks banor på Slätten.
Det var lite kylslaget men fint skytteväder med sol även om den knappt tittade över trädtopparna. Daniel hade lagt en fin bana som var utslagsgivande visade det sig, men ändå inte upplevdes som så svår av flera vi talade med.
Enda skytt att skjuta fullt blev Daniel Jander som därmed tog hem Kretsmästerskapet i Revolver, före Leif Pettersson, Pålsboda och Fredrik Magnusson, Örebro.
I A-vapen vann Fredrik Rosevall på 47 träff före Thord Johansson, Örebro och Martin Nygren, Ramsberg.

Resultatlista

DM i Luftpistol avgjordes på Slätten.. 2021-11-27

I lördags avgjordes DM i luftpistol som vanns av Jan Jorsäter med Filip Hofman på silverplats och Fredrik Tjepljak som bronsmedaljör.

Resultat

Allsvenskan i Luftpistol. 2021-11-25

Nu finns inbjudan till Allsvenskan i Luftpistol ute. Det finns både en individuell tävling och en lagtävling. Anmäl till Janne snarast, men senast 4/12 om du är intresserad av att skjuta, så anmäler jag gemensamt för klubben.

Allsvenskan

Sannaosta. 2021-11-22

Det blev en hel del fina placeringar för ÖPSSK:s skyttar i helgens fältskyttetävling Sannaosta i Karlstad. Tävlingsplatsen var som vanligt de senaste åren i Tunbyholms grusgrop där banläggaren hade fått till en utslagsgivande bana vilket visade sig då ingen sköt fullt i C. 10-mannapatrullerna gjorde att vi hann skjuta innan mörkret kom, men var kanske ingen hit när det var mycket förflyttningar mellan målgrupperna och tätt mellan skyttarna. Lagseger i C med Simon, Daniel och Fredrik och några klassegrar blev det.

Resultatlista

Regionmästerskap Öst 25m. 2021-11-04

I helgen arrangerades Regionmästerskap Öst i Skyttesport på banorna på slätten.
Tävlingen blev ett välbesökt arrangemang med totalt hela 95 starter. På lördagen sköts standardpistol, sportpistol och grovpistol. Pontus Schmidt segrade i Grov på tangerat personligt rekord 579p trots annalkande mörker i sista matchen. David Lindström vann standardpistolen på 564p.
Josefine Thörnkvist vann damklassen i både sport och standard.
På söndagen gick snabbpistol och luftpistol. I snabbpistolen segrade Pontus på 551 p trots 3 bommar i sista serien. I luftpistolen segrade Jan-Olov Danielsson på 561 p, samma som Alexander Johansson. Även Josefine vann på 561 i damklassen.
Stort tack till våra fina funktionärer som jobbat i helgen och tack alla duktiga skyttar, nya som gamla som besökte oss i Örebro. Välkomna tillbaks!

Resultatlista

Träning inställd på lördag.. 2021-11-03

I helgen arrangerar vi Regionmästerskap i skyttesport på banorna på slätten, så träningen på lördag är inställd.
Banorna är uppbokade hela lördagen och större delen av söndagen.

Höstskottet. 2021-10-25

Årets bana på Höstskottet i Skövde var riktigt svår, vilket visade sig i att det bara var en skytt som sköt fullt, Fredrik Pehrsson från Eksjö. Vinst för Fredrik i C följd av Simon Jander som fortsatte sin stabila form och blev tvåa med en träff bort. Daniel Jander vann R.

Resultatlista

Kretsmästerskap i Fältskytte C och B. 2021-10-15

På söndagen var det Kretsmästerskap i fältskytte på och runt banorna på Slätten i strålande sol och härligt höstväder.
Bästa skytt var Pontus Schmidt som segrade både i vapengrupp C och B efter särskjutning. I C vann han före Simon Jander som var den enda förrutom Pontus som skjutit fullt i C. Trea blev Fredrik Tjepljak.
I B vann Pontus före Fredrik Tjepljak och Daniel Jander som fick se sig besegrade efter särskjutning, där även Tord Johansson och Jan Jorsäter deltog. I damklassen vann Josefine Thörnkvist före Amie Blomér. I veteran Yngre vann Ulf Andersson, Ramsberg och i Veteran Äldre, Leif Pettersson, Pålsboda.

Resultatlista

Luftsäsong. 2021-10-05

Nu är det luftsäsong. På måndagar är det lite fri träning men nästan alltid nån som skjuter efter jobbet. På tisdagar och torsdagar tränar vi 19.30. Eftersom det bara finns 8 skjutplatser så vill vi att man anmäler om man vill komma till Filip Hofman.

Kallelse till Årsmöte. 2021-09-29

Härmed kallas du till 2021 års ordinarie årsmöte med Örebro Pistol och Sportskytteklubb.

Årsmötet hålls i Gröna paviljongen torsdag den 30 september klockan 19:00 på Slättens skjutbana i Örebro.

På grund av rådande restriktioner serveras inte fika.

Kallelse Årsmöte

Svenskt Rekord i Militär Snabbmatch. 2021-09-23

På söndagen gick Kretsmästerskap i Militär Snabbmatch i vapengrupp C och B på skjutbanan på Slätten.
Pontus Schmidt slog till med nytt Svenskt rekord i vapengrupp B med 585 poäng och slog därmed sitt eget rekord på 583 poäng som han hade sedan tidigare. Pontus vann även vapengrupp C på fina 587 poäng.
Josefine Thörnkvist vann damklassen och förbättrade sitt egna kretsrekord med 3 poäng, det nya rekordet lyder 561 poäng.

Resultatlista

Hagforsfälten. 2021-09-22Några av oss for till Hagfors i Söndags för deras mycket roliga, utmanande och efterlängtade Hagforsfält. Några av oss presterade även riktigt bra, bla vann Fredrik Magnusson både 1A och !c, där Björn Pettersson var tvåa och Fredrik Rosewall var tvåa i A3 . Vi kom även på bronsplats i lag.

Stort tack till våra värmländska vänner för en finfin dag, ett utmärkt arrangemang och en bana som var av högsta klass, att vissa av inte bemästrade den beror nog snarare på rosten i pipan såhär efter pandemin.

Resultatlista

Simon presterade i Överum. 2021-09-21

Simon & Daniel åkte till Överum och sköt lite fält. Bra bana med mycket figurer och många målgrupper som inte var alltför lätt, då ingen sköt fullt i C. Dagens bästa skytt blev Martin Frejd från Sävsjö med sina två fullvarv i R och B. Frågan är om ändå inte Simon gjorde dagens prestation med sin tre 47 rundor. Han placerade sig som 2:a i C, 4:a i R och 3:a i B. Daniel sköt fullt i R och slutade tvåa.

Resultatlista

Kretsmästerskap i Milsnabb. 2021-09-12

På söndagen hölls Kretsmästerskapet i milsnabb i A och Revolver på banan på Slätten.
Kretsmästare i Revolver blev Daniel Jander och i A, Fredrik Tjepljak

Resultatlista

Årsmöte Örebro Läns Skyttedistriktförbund. 2021-09-04

Härmed kallas representanter för föreningar tillhörande Örebro läns Skyttesportförbund till årsmöte söndag 2021-09-26 kl. 17.00 i paviljongen vid Slättens skjutbana, Örebro. Årsmöteshandlingar kommer att finnas tillgängliga på distriktets hemsida senast 2021-09-19.

Kallelse Årsmöte SDF

Hemortens milsnabb. 2021-09-02

Nu är det dags för Hemortens banor i Militär Snabbmatch för de som har anmält sig.
Skjutkort, speglar och klisterlappar att sätta bakom speglarna finns i ett kuvert i automatikskåpet. Följ instruktionerna som finns i kuvertet. Läs noga!!
De som vill skjuta tillsammans träffas onsdagar 18:00. De som är på plats utser en skjutledare samt kontrollant och skjuter enligt instruktionen.
Samtliga resultat ska finnas korrekt skrivna på skjutkorten i kuvertet senast 26/9


De som inte betalat in startavgift bör göra det snarast. 70kr/start till Öpssks pg.märkt Hemortens

SM i Skyttesport på Öckerö. 2021-08-28

Torsdag till söndag pågår SM i skyttesport på Öckerö. Från klubben deltar Pasi Tyynelä, Daniel Jander, Filip Hoffman, Jan Jorsäter och Johan Nevelius samt Pontus Schmidt som tävlar för Zinkgruvan. På torsdagen var det fripistol. Där kom Janne 9:a och Filip 18:e på en blåsig svårskjuten tävling. På fredagen sköts standardpistol och snabbpistol. Där var det kanske än mer svårskjutet i blåsten. I snabbpistolen tog Pontus en silvermedalj. I standardpistol blev det en 5:e plats i lag i alla fall. På lördagen sköts precisionsdelen av Grovpistol och sportpistol och under södagen avslutades matcherna med duellmomentet. I grovpistol tog Öpssk en 4:e plats i lag och i Sportpistol tog vi hem en Silvermedalj.

Resultat på Indta.se under Svenskt Mästerskap Pistol

Semestersnabben. 2021-08-27

Resultatet från sommarens milsnabbtävling Semestersnabben har kommit. Det var många bra prestationer från klubben. Bra jobbat

Resultatlista

Kristinesnabben. 2021-08-26

Rickard Westling var iväg till Kristinesnabben. Militär Snabbmatch i Kristinehamn. Rickard blev 2:a i sammanslagna klassen B2/B3 och samma i Vetä.

Resultatlista

Resultat Örebropricken 2021. 2021-08-21

Med fantastiskt väder och glada skyttar avgjordes årets upplaga av Örebropricken med totalt 44 starter.

Bäst idag var utan tvekan Johan Nevelius som hade högst resultat oavsett klass/vgrp. 289 p

Tack till alla som gjorde dagen idag, nu är tävlandet igång igen... :)
Se länk nedan till resultatlistan.

Resultatlista

Rikstävling milsnabb. 2021-08-16

Nu finns möjlighet att anmäla sig till Förbundets hemmabanetävling Rikstävling i militärsnabb.
Anmälan här på hemsidan senast 23:e augusti!
Betala samtidigt in 70kr per start till Öpssks PG 591579-8

Anmälan via vår tävlingskalender

Vimmerbyträffen. 2021-08-16

Daniel och Simon var och sköt Vimmerbyträffen. Efter två ringrostiga varv blev det ett fullvarv i R för Daniel. Simon sköt som vanligt mycket bra och tog fina placeringar.

Resultatlista

DM i Skyttesport. 2021-08-07

På lördagen hade vi DM i skyttesport i Sport-, Grov- och Standardpistol. Vi hade även några tillresta gäster som sköt tävlingen som rankingtävling.
Segrare i Grovpistolen blev Johan Nevelius på 570 p.
I Standardpistol och Sportpistol vann Janne Jorsäter.
Sven-Olof Olofsson vann Sport och Grovpistol i H55.
Josefine Thörnkvist vann Sport och Standard för Damer.
På söndagen var det två tappra själar som sköt fripistolen. Segrare blev Jan Jorsäter före Jan Gustafsson.

Resultatlista

Sven-Olof dubbel Svensk Mästare. 2021-07-25

Igår på Veteran SM i sportskytte, som pågår i Klippan, slog Sven-Olof Olofsson till med dubbla SM-guld i H75 klassen i sportpistol och grovpistol. Bra jobbat och stort grattis till Sven-Olof!!

Resultat Sport och Grov

Sveriges Radio P4 hos Öpssk. 2021-07-23

Sveriges Radio P4 var på besök hos Öpssk för att testa pistolskytte i samband med att de testar lite OS grenar. De tyckte det var spännande och blev lite till sig när de fick prova vår fantastiska sport. Reportaget börjar ca 11:03 (ca 1:34:25 in i klippet)om ni vill lyssna i efterhand.

Örebropricken och DM. 2021-07-18

Nu finns inbjudningar och anmälan för Örebropricken samt DM i skyttesportgrenarna upplagda på Tävlingar.
Kul att vi kan komma igång att tävla igen. Så in och anmäl er!

Nytt ang tisdagsträningen. 2021-07-14

Fr o m nu är restriktionerna om 8 personer borta så vi öppnar upp för fler klubbmedlemmar att komma och träna med våra nybörjare på tisdagar.

De har kommit långt och börjar närma sig ansökan för licens så det vore bra om några av er kommer ner på tisdagar, lär känna våra nya medlemmar och ta gärna med era egna vapen och visa dom vad som finns och hur de fungerar. Kom även gärna med tips kring vart de ska vända sig när det är aktuellt eller om ni känner någon som ska sälja.

Vi fortsätter stå varannan lucka och det kommer vara mycket inriktat på precision inför vår precisionstävling i augusti och vi skjuter endast .22 på tisdagsträningen. Det är ett riktigt vasst gäng vi har välkomnat så välkomna ner och och lär känna dom.

Örebroserien klar. 2021-07-06

Årets Örebroserie är klar efter att ha genomförts på ett lite annorlunda sätt under våren. Vi får hoppas att nästa vårs Örebro serie blir som den brukar. Segrade gjorde Jan Jorsäter på 1118 poäng före Tommy Rausberg på 1066 poäng.

Resultatlista

Fritt att arrangera tävlingar . 2021-07-06

Nu är det fritt att arrangera tävlingar igen enligt beslut från Svenska Pistolskytteförbundets verkställande utskott. Under premisserna att man följer de riktlinjer som räknas upp i beslutet. Se bifogad länk.

Beslut VU 2021-06-30

Fältskyttetävling Kick-off -21. 2021-06-15

På lördagen blev det äntligen dags för vår första fältskyttetävling på länge, Kick-Off -21. Det blev en varm dag i skogen. Hoppas alla var nöjda med tävlingen och sitt skytte. Här kommer en resultatlista.

resultatlista

Hemortens banor. 2021-06-15

Nu är resultaten för Hemortens Banor inrapporterade till förbundet och vi har en preliminär resultatlista på klubbens resultat. En fullständig resultatlista kommer från förbundet längre fram i sommar. Bra jobbat alla skyttar.

Preliminär Resultatlista Öpssk

Örebroserien. 2021-06-09

Nu börjar många ha skjutit de flesta omgångarna av Örebroserien. Men det återstår ytterligare tre veckor, så ni som inte skjutit alla omgångar hinner ännu. Om någon känner att de missat att anmäla sig och vill skjuta, så är det inte för sent. Hör av er till Janne, så ordnar vi det. Här kommer de senaste resultaten från 26/6.

Resultatlista

Springskytte träning startar. 2021-06-03

Nu drar vi igång Springskytte träning igen.
Vi kör på måndagar klockan 18:00.
Prova, det är jättekul. Och vill du inte springa så kan du gå istället.

Örebroserien. 2021-05-27

Örebroserien är igång och de första resultaten börjar komma in. Kul att vi kan komma igång och tävla igen, men tråkigt att vi inte ses och skjuter samtidigt. Vi får hoppas det blir bättre framöver. Om du glömt att anmäla dig till Örebroserien så är det inte försent. Den pågår till 30 juni. Hör av dig till Janne, så ordnar vi det.

Resultatlista

Arbete på skjutbanan . 2021-05-19

Hej! Eftersom vi inte kan samlas till någon vårstädning i år har Thomas gjort en lista på sådant som behöver göras på banan. Den finns i skjuthallen och där står kontaktperson, telefonnummer etc. Så titta på listan och ta kontakt med respektive kontaktperson som har hand om det/de uppgifter ni kan tänka er hjälpa till med. Bara att höra av sig isf. Annars finns det som sagt många andra saker som behöver göras. Så passa på att kolla listan i hallen när ni är där! Bättre att göra något lite varje gång man är och skjuter, än inget alls. Kom gärna med idéer om det är något ni tycker behöver göras och kontakta någon på listan eller i styrelsen. Vi är ju en ideell förening, så vi får hjälpas åt bäst vi kan.

Örebroserien har börjat. 2021-05-16

Nu har årets Örebroserie startat. I år i en något annorlunda skepnad. Tävlingen består av 4 deltävlingar som skjuts individuellt på skjutbanan valfria tider under perioden 17 maj till 30 juni.
En vit pärm med resultatkort finns i automatikskåpet där skyttarna för in sina resultat allt eftersom omgångarna är klara.
Om ni glömt att anmäla er, hör av er till Janne så fixar vi det. Ni behöver inte spara några speglar för örebroserien.

Inbjudan Örebroserien

Anmälda till Örebroserien

Allsvenskan i Skyttesport . 2021-05-14

Nu är det snart dags för Allsvenskan i Skyttesport . Allsvenskan skjuts i ett antal omgångar över sommaren och fram till i höst. Ni som är intresserade av att delta, hör av er till Janne senast 1 juni så anmäler jag.

Inbjudan Lag

Inbjudan Allsvenskan Individuellt

Hemortens banor. 2021-04-29

Den första maj börjar hemmabanetävlingen hemortens banor för de som anmält sig. Resultatkort och kontrollappar att klistra bakom spegeln finns i automatikskåpet tillsammans med nya speglar.
De som vill skjuta tillsammans med andra skjuter på Onsdagar 18:00. Max 8 skyttar samtidigt som står med minst en tom skjutplats mellan. De som dyker upp utser en skjutledare och följer instruktionerna för skjutledare i kuvertet.

Klubbträningstävling i fält. 2021-04-25Under helgen den 24-25 april hade vi satt upp en träningsfältbana som sköts enligt hemmabanemodell. Dvs man gick sina starter närsomhelst under dagen i patruller om 2-4. Stort tack till Svante och Thord som ordnat med en sån fin bana så vi äntligen kunde skjuta lite fält igen.

Covidrestriktionerna följdes så bra och undertecknad såg knappt en människa mer än sina patrullkamrater under de två dagarna, banan var riktigt rolig om än utmanande och tuff i den kalla blåsten. Men nordanvind eller inte, fältskytte gör oss alla glada.

Många glada klubbkamrater tog tillfället i akt och vi hoppas på att göra om det en bit längre fram i vår. Visa av erfarenhet kommer vi förbättra både startordning och information, vi ber om överseende om vi missat något.

Resultat

Arbete på 50-metersbanan. 2021-04-24

I helgen 24-25 april samt 1-2 maj är 50-metersbanan avstängd pga arbete för korrigeringar efter besiktning av skjutbanan. Arbete med panel och utsättning av varningsskyltar kommer göras. Eventuellt kan arbete med semaforen på 300-metersbanan förekomma.
Om någon är sugen på att hjälpa till någon av dagarna eller på annan tid får gärna höra av er till Gunnar. Se dokument.

Planerat Arbete

Örebroserien. 2021-04-24

Nu finns inbjudan ute för Örebroserien. Örebroserien kommer vara lite annorlunda i år. Den kommer vara en hemmabanetävling som skjuts individuellt under perioden 17 maj till 30 juni. Den består av 4 deltävlingar, precision, snabbskjutning, standard och milsnabb. Se inbjudan. Anmälan senast 9 maj.

OBS! Startavgiften 100:- gäller för samtliga omgångar och Örebroserien skjuts endast i .22

Inbjudan Örebroserien

Torsdagsträningen startar upp igen!. 2021-04-20

From Torsdag 22/4 17.30 startar vi upp torsdagsträningen igen, denna är främst riktad mot sportskyttegrenarna och endast till för dig med eget vapen.

Träningen kommer vara riktad och du som kommer ner ombeds att följa den. Vi startar varje kväll med en omgång NAIS till att börja med och fortsätter därefter att koncentrera oss på någon av de andra grenarna (duell, sport, grov, standard ev milsnabb mm)

OBS! Som vanligt är det viktig att alla covidrestriktioner följs. Vi spritar händerna, vi står med minst 2 m avstånd vid markering etc, varannan var tredje lucka i högra delen av hallen används och blir vi för många måste vi tillämpa först till kvarn men välkomna ska ni vara!

Träningen för våra nybörjare. 2021-03-30

Från och med tisdag 30/3 så tränar våra nybörjare på tisdagar kl. 18.00-19.30.
Som vi tidagare skrivit är det endast nybörjarna som tränar då.

Rikstävling Hemortens banor. 2021-03-27

Vi har länge haft tävlingsuppehåll på grund av pandemin. Men nu finns äntligen möjlighet att tävla lite på hemmaplan. Inbjudan till Rikstävling pistol på Hemortens banor har kommit. Föranmälan senast 11/4. Se tävlingar

Nybörjarskyttet startar nu, viktig info!. 2021-03-15

From Lördag och under hela mars är det träning för våra åtta nya medlemmar mellan kl 10.00-12.00 då får (pga pandemin) inga andra skyttar vara där än nybörjarna och skjutledarna. Detta skall respekteras.

Vi kommer köpa in visir till samtliga skjutledare, dessa är personliga så ta med dom hem efter varje träning, och sprita av visiret efter varje gång. Allt ligger i en låda under bordet i skjutledarbåset. Vi önskar att dessa visir används så vi drar vårt strå till stacken och ökar säkerheten både för oss och för våra nybörjare.

Var tredje lucka skall användas, så vi får ordentlig med space emellan, avstånd vid markering skall hållas och efter varje träning skall samtliga pistoler tvättas av med ytdesinfektion (Finns också i lådan) Samtliga nya har egna hörselkåpor, inga lånas ut (utom vid ev nödfall) Frågor kring detta besvaras bäst av Thomas, Elisabeth eller Svante men de kommer vara närvarande vid varje tillfälle i början.

Fr o m April så startar nybörjarträningen kl 18.00 på tisdagar igen, samma regler kommer gälla tills FHM och våra förbund kommer med andra ev rekommendationer. Var rädda om er, håll ut och håll i!

Alla SM, NM och EM 2021 ställs in. 2021-03-04

Information från pistolskytteförbundet!

"Förbundsstyrelsen beslöt vid sitt sammanträde den 1 mars att ställa in förbundets samtliga Svenska Mästerskap 2021.

Årets Nordiska Mästerskap i fältskjutning och Europamästerskap i PPC har också ställts in.

Bakgrunden till besluten är naturligtvis den pågående pandemin. Ingen kan idag förutsäga exakt när gällande restriktioner kommer att vara hävda och när det i övrigt är tillrådligt att samlas. Restriktionerna gör det också svårare för arrangörerna att nu samlas och göra de förberedelser som krävs.

Riktlinjer för att genomföra hemmabanetävlingar kommer inom kort att publiceras, i övrigt gäller tidigare beslut att inga andra tävlingar genomförs för närvarande. Förbundsstyrelsen hoppas att det blir möjligt att genomföra en mer normal tävlingsverksamhet i höst, och att vi tills dess kan hålla tillgodo med de hemmabanetävlingar som kommer att arrangeras. Slutligen hoppas styrelsen på ett helt normalt 2022."

Allsvenskan Luftpistol. 2021-03-03

Trots att all övrig tävlingsverksamhet är nedlagd tills vidare kör vi på med Allsvenskan i luftpistol, som skjuts enskilt på hemmabanan som vanlig. Senaste omgången vann båda våra lag sina matcher. Lag 1, med Filip och Janne vann på 1109 p över Öckerö och leder därmed division 2A. Lag 2 med Daniel och Pasi vann på 1091 också de över ett Öckerölag.

Pistolallsvenskan

Verksamheten i pandemitider, klarar vi oss?. 2021-02-04

Kära ÖPSSK´are. Pandemin håller oss i ett stadigt grepp och vi hoppas att ni alla håller er friska och mår bra även om det innebär många uppoffringar. Men som sagt vi skyttar håller i och håller ut och förhoppningsvis börjar vi kunna se ljuset i tunneln.

Förbundet har gått ut med att ingen tävlingsverksamhet, ens på klubbnivå, får förekomma innan den 30 juni. För vår del innebär två år utan Vårfälten ett ekonomiskt tapp på i runda tal 170.000 kr!!! Lägg då till andra inställda tävlingar under 2020 så är vi snart uppe i 200.000 kr.

Eftersom utgifterna fortfarande finns har vi i styrelsen idag beslutat kring en frivillig och tillfällig träningsavgift för alla oss som nyttjar banan. Precis som när vi tränar i lufthallen önskar vi att ni swishar 20:- vid varje träningstillfälle men vi understryker att avgiften är frivillig och vi kommer varken följa upp eller kontrollera om någon betalar eller inte. Det är bara en önskan om att vi tillsammans får försöka hjälpa klubben så att vi helt enkelt klarar oss under pandemin.

Träningsavgiften gäller fram t o m den 30 juni och är som sagt frivillig men mycket välkommen. Sprid gärna ordet!

Under tiden så jobbar flera i styrelsen med att söka de bidrag som finns och vi drar ner på de kostnader vi kan men dessa stora avbräck i tävlingsintäkter är mycket påfrestande, de är en stor del i klubbens fundament och det ger konsekvenser. Vi kommer kunna träna och framöver kommer vi ha mindre träningstävlingar inom klubben för att behålla skärpan, dessa kommer utföras i enskildhet, dvs likt hemorten och vi återkommer när det blir lite varmare och ljusare. Fram tills dess så håller vi i, är inte för många som tränar samtidigt och swishar gärna en "tjuga" till vår kära klubb. OBS!! Glöm inte bort att betala in medlemsavgiften för 2021 på plusgirot (59 15 79 - 8 ), 860:- (förbundsavgift inkluderat) de som inte är aktiva betalar 600 vi övriga 860.

fortsättning av nyheter (2020)