Välkomna till ÖPSSK

Nu är det jul igen.... 2020-12-23

Från oss alla till oss alla

Medlemsavgifter och övrig aktuell information!. 2020-12-14

Pandemin håller oss i sitt grepp och de nationella råden är inte särskilt annorlunda jmf med de lokala som upphör idag den 14/12.

Vi fortsätter att dra vårt strå till stacken och samlar inte fler än 8 personer i våra verksamheter.

Inomhusträningen i Kumla är pausad f.n. Luftträningen fortsätter men vi är max 4 st som skjuter och detta verkar fungera. Utomhusträningen på lördagar från kl 10.00 är endast till för de utan egna vapen.

Den årliga skinkskjutningen är tyvärr inställd och i dagsläget verkar vi inte kunna genomföra trettodndagsträffen, detta kan komma att ändras med kort varsel och då återkommer vi. Inventeringen kommer att ske i mindre grupper i år och berörda är tillfrågade.

OBS!! På årsmötet i augusti så beslutades att vi kommer höja medlemsavgiften för 2021 med 50:- Medlemsavgiften är nu 600:- plus ev förbundsavgift 260:- Summa: 860:- För juniorer är medlemsavgiften 300:-

En liten påminnelse så är i slutet av året: Du som kanske missat att betala in 2020 års medlemsavgift gör detta omgående. Undertecknad kommer inte kunna granska och personligen kontakta dig i år av uppenbara skäl, utan du riskerar uteslutning helt enkelt. V.V kontrollera dina betalningar via din egen bank för 2020 till klubben så ser du om du glömt. Snälla kontakta inte mig ang detta utan det ser du enklast via din egen bank. Medlemsavgiften skall vara inbetald innan 31 maj. Och med det önskar vi en fortsatt god adventstid och kom i håg, Skyttar håller i och håller ut!/Kassören

UPPDATERAD Covid 19, information 8 personer!. 2020-11-17

MAX 8 PERSONER I VÅRA LOKALER! Vilket innebär att ni med egna vapen INTE! tränar på lördagsträningen kl 10.00!

Den tiden gäller endast våra nybörjare som behöver lånevapen fr o m nu, övriga hänvisas till andra tider. V.V respektera detta då vi ska följa FHM´s rekommendationer och vara rädda om varandra!

För övrigt gäller sen tidigare nedanstående: Utomhusträning är inte påverkat av de nya lokala restriktionerna men ska vi kunna fortsätta med denna måste vi tänka på följande: Håll avstånd hela tiden, bilda inga köer och stå aldrig nära någon när du pratar. Sprita händer både innan och efter träning och sprid ut er i vår stora skjuthall. Minst varannan lucka gäller, gärna mer. Använd alla utgångar vid markering.

Inomhusträningen fungerar så länge vi har såpass små grupper som vi har nu. I Kumla är det vägg mellan skjutplatserna och i lufthallen är det tavlor borttagna. Även där gäller att hålla avstånd, sprita händer, och i möjlig mån träna på egen tid och vi förutsätter att ingen kommer till någon träning med förkylningsymptom.

Vi skyttar håller avstånd och håller i!!

UPPDATERING Sprängningar på Slätten . 2020-11-16

Under tiden 16/11 - 25/11 FÅR VI ÅKA IN PÅ OMRÅDET. VI BLIR STOPPADE VID INFARTEN VID SPRÄNGNING MEN FÅR OK EFTER DETONERING. GÄLLER ÄVEN HELG. Läs mer på de anslag man satt upp.

Kretsmästerskap Precision öppen klass.. 2020-10-19

Kretsmästerskapet i Precision C öppen hölls i Ramsberg. Fint väder, lite kyligt men bra skjutljus. Segrade gjorde Anders Nilsson Örebro PSSK med samma resultat som Jonas Sundén Ramsbergs PSK, men Anders har fler inner tior, bronset går till Robert Fältström Ramsbergs PSK

Resultat

NAIS på torsdag. 2020-10-14

Torsdag 15 oktober med start ca 16.00 skjuter vi som kan och hinner NAIS. Ett utmärkt träningstillfälle och rolig gren som övar upp både hadtighet o precision så välkomna.

Höstfälten 2020. 2020-10-10

På lördagen hade vi den traditionella höstfältskjutningen, i år i en lite annorlunda form. Endast en start per deltagare och ingen prisutdelning. I år blev det inget restaurangbesök på kvällen heller som vi brukar. Daniel Jander var den som sköt bäst idag med fullt 48 träff, före Anders Nilsson och Simon Jander som också sköt fullt på något sämre poängräkning.

Resultatlista

Nytt Svenskt Rekord i milsnabb B. 2020-10-04

På helgens kretsmästerskap i milsnabb slog Pontus Schmidt till med ett nytt svenskt rekord i Militärsnabb vapengrupp B. Det nya rekordet är 583 poäng. Stort Grattis och bra skjutet!! Pontus vann såklart kretsmästerskapet och även i kretsmästerskapet i vapengrupp C segrade han på fina 581 poäng. I veteran äldre segrade Sven-Olof Olofsson på 562 poäng och i veteran yngre segrade Kent Grönholm. I Damklassen var Elisabet Magnusson bäst.

Resultatlista

Den senarelagda Vårfälten är inställd. 2020-10-01

Vi har fått en del frågor kring den senarelagda Vårfälten och pga att pandemin fortsätter samt att FHM´s rekomendationer rörande 50 personersgränsen kvarstår så kan vi inte genomföra en så stor tävling på ett säkert sätt varför vi tvingas ställa in den.

Vår Höstfält kommer genomföras men då endast för kretsens medlemmar och endast 1 varv i valfri vapengrupp, se inbjudan och anmälan under tävlingar./Styrelsen

Torsdagsträning. 2020-10-01

Denna torsdag var det bara Sven-Olof och Janne på springskytteträningen, och Amie och Daniel som gjorde iordning tavlor till kretsmästerskapet i milsnabb.
Vi fortsätter med springskytteträningen i alla fall en torsdag till. Kanske är det några nya som vill testa på.
Vi kör på torsdag 17:00 för de som vill. Det börjar ju bli mörkare nu så vi får köra lite tidigare. Hör av er innan, till Janne om du kommer senare så sätter vi upp mål åt dig så är det bara att dyka upp när du hinner. Hör även av dig om du behöver låna vapen så fixar vi det.
Om du hellre tränar annat så är det samtidigt träning i någon sportskyttegren.

Kretsmästerskap i fält C. 2020-09-24

Kretsmästerskapet i Fält C på gick på lördagen 26/9.
Regnet upphörde lagom tills det var dags att fixa stationerna på morgonen. Vi gick i fyramannapatruller och skyttarna i patrullen skötte sig själva med markering och skjutledare. Våra äldre Veteraner startade lite efter övriga skyttar i tvåmannapatruller, med skjutledare.
Det blev ingen prisutdelning och ingen servering. Skyttarna åkte dit skjöt och åkte hem. Medaljerna kommer delas ut vid ett senare tillfälle.
Dagens bästa skytt var Daniel Jander som sköt fullt och vann öppen C före Pontus Schmidt och Simon Jander. I damklassen segrade Martina Hallblom före Amie Blomér och Elisabet Magnusson. I vet äldre segrade Leif Pettersson, Pålsboda och i vet yngre, segrade Kent Grönholm, Fjugesta

Resultatlista

Inomhusskytte under vintern. 2020-09-16

Även denna vinter så tränar vi sportskytte inomhus i Kumla. Alla skyttar med eget vapen är välkomna men det finns 6 skjutplatser och det är först till kvarn som gäller. Anmälan sker till Filip Hofman inför varje tillfälle. Banhyran är 50 kr per person. Schema ligger på träningssidan.

Kretsmästerskap i Precision för Damer och veterane. 2020-09-13

På söndagen i lite blåsigt väder avgjordes Kretsmästerskapet i precision för klasserna damer, veteraner i Fjugesta. I damklassen segrade Angelina Backman, Fjugesta Psk på 288 poäng följd av Elisabet Magnusson och Sofia Nordqvist, Örebro Pssk. I Veteran Yngre segrade Tommy Rausberg, Örebro Pssk på 319 poäng och i Veteran Äldre segrade Sven-Olof Olofsson, Laxå Psk på 306 poäng. Richard Westling, Örebro Pssk kom på 3:e plats

Resultatlista

Regionmästerskap i Sportskytte. 2020-09-05

På lördagen arrangerades Regionmästerskap i Sport, Standard och Grovpistol i Lindesberg. Den som lyckades bäst av alla var Josefine Thörnkvist som slog till med ett Premie-resultat i Sportpistol på fina 583 poäng. Näst efter Henne var det David Lindström som vann både Sportpistol och Grovpistol på 578 respektive 575 poäng. I Standardpistol var det Jan-Olof Danielsson som var bäst på 566 poäng.
På söndagen fortsatte vi med fripistol och snabbpistol i Örebro.
Bäst i snabbpistolen var Jan-Olof Danielsson på fina 573 poäng följd av Arnold Broberg. I fripistolen vann Janne Jorsäter på 512 poäng före Jan-Olof.

Resultat Standardpistol

Resultat Grovpistol

Resultat Snabbpistol

Resultat Fripistol

Resultat Sportpistol

Fina resultat på Semestersnabben. 2020-09-02

Under sommaren har det skjutits hemmabanetävlingen Semestersnabben där vi hade ett stort deltagande.
Vi hade även några framstående placeringar och riktigt bra resultat.
I Revolver så visade Daniel Jander vem som är regerande Svensk Mästare och tog hem segern på 569 poäng. I A-vapen sköt Fredrik Tjepljak fina 557 poäng och tog hem 2:a platsen. I C-vapen kom Daniel på en andraplats med fina 578 poäng följd av Janne Jorsäter på 575 poäng och Fredrik på en 8:e plats. Även i B-vapen kom Daniel på en 2:a plats på 562 poäng med Fredrik på en 3:e plats med 558 poäng och Janne på en 5:e plats.

Resultatlista

Guldregn och trippel Svensk Mästare på VET SM. 2020-08-31

Janne Jorsäter och Pasi Tynnälä var ensamma om att representera oss på årets veteran SM i sportskytte som gick av stapeln på Öckerö i helgen och det gjorde dom med den äran.

Janne är trippel guldmedaljör, sport, grov och standard H45 med Pasi som individuell bronsmedaljör i sport och grov H45. Tillsammans tog de även storslam i lagtävlningarna för alla tre grenarna i H45. Jätteroligt i synnerhet när årets Vet SM var väldigt välbesökt! Stort grattis gubbar!

Resultat Vet SM

Årsmöte 2020. 2020-08-27

Välkommen till 2020 års ordinarie Årsmöte med Örebro Pistol och Sportskytteklubb Onsdagen den 2 September kl 18.00 på vår skjutbana på Slätten.

Vi och många andra trodde väl i mars att Covid 19 skulle mattas av framåt sommaren/hösten, men eftersom läget med pandemin är ganska oförändrat vad gäller möten och sammankomster och framtiden med densamma är oviss, så är tanken att kunna hålla vårt årsmöte utomhus medan årstid och väder tillåter och med FHM´s rekommendation om max antal personer och avstånd till varandra.

Vi hoppas med detta att inga medlemmar ska behöva exkluderas från att delta.

Skriftlig kallelse och årsberättelse är utskickad i mars till er medlemmar.

Kallelse

Springskytte SM. 2020-08-22Springskytte SM arrangerades i Örebro den 22/8 2020!
Vi vill tacka alla tillresta tävlande för fina prestationer i spåret och på skjutbanan.
Grattis till alla medaljörer.
Vi är glada att arrangemanget över huvud taget gick att genomföra trots omständigheterna och tack vare en del förändringar mot vad som är brukligt. Vi vill även tacka våra fina funktionärer som gjort ett fantastiskt jobb. Man blir varm i hjärtat över er som på ett proffsigt sätt och med glatt humör ställer upp och jobbar.

Resultatlista Samtliga individuella klasser

Resultatlista Lag och Stafett

Hemortens banor Militär snabbmatch. 2020-08-21

Glöm inte att anmäla dig till Hemortens banor i Militär snabbmatch. Jag måste ha din anmälan senast söndag 23 augusti. //Elisabet

Arbetsdagar inför SM i Springskytte . 2020-08-17

Torsdag 13:e och torsdag den 20:e är det arbetsdagar för att förbereda för Kretsmästerskap samt SM i Springskytte. Ju fler vi är, desto fortare går det. Det som behöver göras är att löpbanan behöver förberedas. Den ska röjas, snitslas och vägvisningsskyltar sättas upp, en massa pinnar slås i samt avspärrningsband dras, skjutplatser förberedas. Fallmålen behöver målas och verifieras så de funkar.
Vi träffas på banan från klockan 17.00. Sen kör vi träning efteråt om vi hinner.

På lördag är första start klockan 11. Skyttarna kommer börja ramla in kring 10-tiden för anmälan, inskjutning samt uppvärmning. Så från 09:00 bör vi vara på plats.

För information om SM, tävlings PM, startlistor och senare resultatlistor, se Örebrokretsens sida

Kretsmästerskap i Springskytte. 2020-08-15

I strålande solsken och högsommarvärmen hölls årets kretsmästerskap i springskytte. Kretsmästerskapet blev samtidigt en generalrepetition inför SM som vi arrangerar nästa helg. Det mesta fungerade bra och funktionärerna känner sig mer säkra på hur det här med springskytte fungerar. Stort tack till er.
Det var många som dök upp och sköt också. Deltagarrekord. Kretsmästare i H21 klassen blev Janne Jorsäter, före Mikael Karlén som var den som sköt bäst idag med endast 3 träff borta. På tredje plats kom Johan Anselmius som var den som sprang snabbast idag med en löptid på 37:32.
I damklassen vann Therese Eriksson precis före Anne Blomqvist som åkte på en straffminut för ej proppat vapen.
I tävlingen om inteckning i vandringspriset Polisvasen blev det Janne och Mikael även där följd av Sven-Olof Olofsson som tog förra årets förstaplats på Polisvasen. Skyttarna får poäng fallande från 8 till 1 poäng som läggs samman med förra årets poäng.

Ställning Polisvasen

Resultatlista

Allsvenskan. 2020-07-30

Andra omgången i allsvenskan i sportskytte är avklarad. Vi vann oväntat fripistolmatchen mot duktiga Stockholmspolisen och leder därmed tabellen. I Grovpistolen blev det storseger mot Gävle och även där leder Öpssk tabellen och både Pasi och Daniel ligger i topp individuellt. I Sportpistolen drog Daniel och Janne till med riktiga toppresultat då båda hade fina 579 poäng och vann mot det fiktiva laget Soffliggarna. Det var bara i Standardpistol som vi inte räckte till och fick stryk av I2 skytteförening.

Resultat Allsvenskan

Springskytteträning. 2020-07-30

På torsdagen var vi tre stycken som körde springskytteträning. Det var Fredrik, Sven-Olov och Janne. Tiderna blir successivt bättre och bommen färre för varje träningstillfälle.
På torsdag den 6/8 kör vi springskytte träning igen klockan 18:00. Alla som vill prova en kul gren är välkomna.
Vi kör även en extra träning på söndag den 2/8 klockan 18:00 för de som vill.
Hör av er innan, till Janne om ni behöver låna klubbvapen så ordnar vi det.

I Augusti kommer vi arrangera Springskytte SM på banorna på Slätten. Se inbjudan. Vi kommer även arrangera en Kretsmästerskap den 15/8 som förberedelse för Springskytte SM.
Alla som vill är välkomna att hjälpa till på SM även om man inte tänker delta. Vi behöver vara ett 20-tal för att arrangera. Anmäl intresse till Janne om du vill hjälpa till.

Inbjudan SM i Springskytte

Semestersnabben. 2020-07-11

Nu har skjutkort och kontrolllappar för semestersnabben kommit. Ni som har anmält er hittar era skjutkort och kontrolllappar i ett kuvert i automatikskåpet på skjutbanan tillsammans med nya snabbpistolspeglar. Vi träffas onsdagar 18:00 för gemensamt skytte. De som dyker upp utser en skjutledare och kontrollansvarig som följer instruktion som ligger i kuvertet.
Spara speglarna vid automatikskåpet ifall de måste skickas in för kontroll.
Första tillfälle att skjuta är onsdagen den 15:e juli och semesternabben ska senast vara skjuten 14:e augusti
Lycka till!

Tisdagsträning. 2020-07-07

Idag var det ovanligt många vita skott på tisdagsträningen. Men det berodde inte på dåligt skytte. Vi övade på precision och fokus på uppföljning och avfyringsteknik och körde diverse övningar. Bl.a sköt vi på helvita tavlor, och genast var det flera som klarade av att skjuta sina första guldserier, till och med utan att ha någon prick att rikta på. Vi såg många som gjorde framsteg i sin avfyringsteknik och uppföljning.
Vi fortsätter oförtrutet genom sommaren med tisdagsträningen. En av få fördelar med hemestrar pga Coronapandemin.

Springskytteträning. 2020-07-02Den här torsdagen var det svalare på springskytteträningen. Men istället gjorde blåsten det lite knepigt på enkelhandsstationerna. Men det var kul som vanligt. Den här gången var vi fem stycken, Anne, Sven-Olov, Fredrik, Anders och Janne.
Vi kör igen nästa torsdag 9/7 klockan 18:00 om det är någon mer som vill prova denna roliga gren.

I Augusti kommer vi arrangera Springskytte SM på banorna på Slätten. Se inbjudan. Vi kommer även arrangera en testtävling den 15/8 som förberedelse för Springskytte SM

Inbjudan Springskytte Sm

Allsvenskan . 2020-07-01

Första omgången i allsvenskan i sportskytte är avklarad. Vi vann samtliga matcher, även om en del var mot de fiktiva lagen soffliggarna som används som utfyllnad. Men nästa omgång har vi flera riktiga motståndare så då får vi skärpa oss. I fripistolen ligger vi i topp på samma poäng som Stockholmspolisen och i grovpistolen är vi i topp på en poäng ner än Karlshamn. I sportpistolen leder vi med 14 poäng före Atlas Copco och standardpistolen ligger vi tvåa 16 p efter I2 skf.

Resultat Allsvenskan

Springskytteträning. 2020-06-26

På torsdagen hade vi springskytteträning i värmen. Intervallträning i 32 graders värme kändes på orken och antal missade fallmål. Men det var kul som vanligt. Den här gången var vi tre stycken, Anne, Sven-Olov och Janne.
Vi kör igen nästa torsdag 2/7 klockan 18:00 om det är någon mer som vill prova denna roliga gren.

I Augusti kommer vi arrangera Springskytte SM på banorna på Slätten. Se inbjudan:

Inbjudan Springskytte Sm

Arbetskväll på skjutbanan. 2020-06-16

På måndagen hade vi arbetskväll på skjutbanan. Vädergudarna var hyfsat inställda till arbete och sänkte temperaturen för oss så det var behagligt men skickade ner ett och annat stänk. Arbetsglädjen var stor och vi fick mycket gjort. Bra jobbat allihop. Nu är vallen rensad och fixad, målställningen målad, hylsor uppplockade, skjuthall och förråd städade samt gräs röjt.
Nu är det fint och trivsamt på skjutbanan. Stort Tack till alla! Ideellt arbete när det är som bäst, till förmån för oss själva.

Grillkväll på skjutbanan. 2020-06-15

På måndagen den 15:e juni hade vi grillkväll på skjutbanan. Vi grillade korv, hamburgare och umgicks en stund samtidigt som vi höll prisutdelning för alla fina prestationer i Örebroserien.
Det blev även ett tillfälle att på ett positivt sätt minnas P-O Andersson, på ett sätt som han skulle uppskattat. Uppslutningen var god med både deltagare från Örebroserien samt ett gäng andra medlemmar som umgicks och berättade gamla historier om P-O och diverse skytteresor.

Resultat Örebroserien

Springskytteträning. 2020-06-14

På söndags förmiddagen var vi fyra stycken som körde springskytteträning. Det blev 10 varv på 350 m slingan med skytte mellan varje.
På bilden ser vi Fredrik snyggt fälla samtliga mål.
Det går även bra att gå runt en kortare slinga och skjuta om man har problem att springa.

Nästa träningstillfälle blir torsdag 25/6 kl 18:00 eftersom det är midsommar hoppar vi över söndagsträningen och kör torsdagen istället, så då kör vi springskytteträning igen.
En runda på ca 350-400 m som avverkas i valfritt tempo och valfritt antal varv med skytte på fallmål mellan varje varv. Dyk upp och prova en kul gren. Hör av dig till Janne innan om du behöver låna vapen. Annars är det bara att dyka upp. Lämpligt med löpvänliga skor och träningskläder.

I Augusti kommer vi arrangera Springskytte SM på banorna på Slätten. Se inbjudan:

Inbjudan SM i Springskytte

Semestersnabben. 2020-06-10

Under sommaren kommer Semestersnabben arrangeras. Det är en hemmabanetävling i Militär Snabbpistol. En bra tävling som passar i dessa Corona-tider.
Hör av er till Janne senast 26:e juni, om ni vill delta. Så gör jag en klubbgemensam anmälan.

Inbjudan Semestersnabben

Örebroserien omgång 4. 2020-06-08

Fjärde omgången av Örebroserien genomfördes i en skön försommarkväll. Dagens gren var sportpistol som vi sköt en halvmatch med tre precisionsserier och tre duellserier.
Nästa omgång är avslutning på Örebroserien och då skjuter vi en omgång duell. Vi avslutar med prisutdelning. Vi grillar och umgås efteråt i P-O Anderssons anda med korv, hamburgare mm. Så alla som vill är välkomna, även om man inte varit med på Örebroserien.

Resultat Örebroserien

Uppdaterade riktlinjer om Covid19. 2020-06-07

Svenska pistolskytteförbundet har kommit med nya riktlinjer för tävlingsverksamhet med anledning av Coronapandemin. Det innebär en del lättnader mot tidigare beslut. Se information på förbundets Hemsida.

Förbundets riktlinjer om Corona

Glöm ej skjuta hemortens banor!. 2020-06-05

Det finns några kontrollappar kvar. Vill ni skjuta hemortens banor så är måndag 8 juni sista dagen. Lapparna ligger i skåpet för automation.

Örebroserien omgång 3. 2020-06-03

I stålande sol och värme sköt vi tredje omgången av Örebroserien. Denna gång var det en halvmatch standardpistol på programmet. En gren som inte är så lätt alla gånger utan träning.
Nästa måndag skjuter vi en halvmatch Sportpistol, och precis som tidigare så skjuter vi bara på varannan bana, för att undvika trängsel. Så det är först till kvarn om man vill skjuta i första skjutlaget. Om fler än 15 dyker upp skjuter vi ett till skjutlag efter.

Resultatlista

Örebroserien omgång 2. 2020-05-26

På måndagen sköt vi andra omgången av Örebroserien som var en halvmatch Militär Snabbmatch. Äntligen var det lite varmare väder och det syntes på fina resultat. Våra veteraner sköt bra, Bengt-Olov Nordh hade 262 poäng och Tommy Rausberg 253 poäng. Ingela Reveny Lönner hade 260 poäng. Flera C1 skyttar sköt riktigt bra, bl.a Marcus Blomberg på 271 poäng och Christian Roos på 266 poäng. Högst resultat hade Janne Jorsäter på 283 poäng tätt följd av Anders Nilsson på 281 poäng.

Nästa måndag skjuter vi en halvmatch standardpistol, och eftersom vi pga covid 19 försöker hålla lite distans och skjuter på varannan bana så har vi bara 15 platser och då gäller även denna gång att det är först till kvarn om man vill få plats i första skjutlaget. Blir det fullt kör vi ett skjutlag till direkt efteråt.

Resultatlista

Regionala kval i sportskytte. 2020-05-23

Nu i helgen sköt vi Regionala kval i Sportskytte på Slätten.
På lördagen sköts Standarpistol, Grov och Sportpistol.
Josefine Thörnkvist från Zinkgruvan var den som sköt bäst i standardpistolen på fina 569 poäng. Näst bäst var Pontus Schmidt på 564 p följd av Jan Jorsäter på 559p, samma som Janne Danielsson.
Även i Sportpistolen var Josefine bäst på 576p.
I Grovpistolen vann Pontus på fina 579 poäng före Janne J på 577 poäng.
På söndagen sköt vi Fripistol och snabbpistoll. I frispistolen var Roger Johansson från Mjölby bäst på 533 poäng följd av Janne Jorsäter på 523 poäng.
I snabbpistolen var Pontus bäst på 573 poäng följd av Janne Danielsson på 566 poäng.

Resultatlista

Allsvenskan. 2020-05-20

Snart är det dags att anmäla sig till allsvenskan i sportskytte. Allsvenskan skjuts som lagtävling eller individuell tävling under ett antal omgångar under sommaren fram till i höst. Ca 2-3 veckor per omgång. Om ni är intresserad av att delta, hör av er till Janne senast 31/5 med vilka grenar ni vill skjuta. Deltagande kräver att man har skyttesportlicens. Det går att lösa på indta.se

Individuell inbjudan

Lag inbjudan

Örebroserien. 2020-05-19

Nu är första omgången av Örebroserien avklarad.
Den inleddes med en kort minnesstund för P-O med tyst minut.
Första omgången sköt vi 6 serier precision. Det var ett 20-tal skyttar som sköt och vi spred ut oss nästan över hela skjutbanan efter gängse Coronadirektiv. Nästa gång skjuter vi en halvmatch militär snabbmatch så då får vi skjuta i dubbla skjutlag om vi blir fler än 15. Så först till kvarn.
Jag vill poängtera att om man tillhör en riskgrupp inom Corona så har man möjlighet att skjuta vid annat tillfälle och rapportera resultatet. Lägg in resultatet i kuvert i automatikskåpet på skjutbanan så ska resultatet komma med i resultatlistan, även om det kanske blir viss fördröjning.

Resultat Örebroserien

Örebro Pistol och Sportskytteklubb har sorg. 2020-05-13En kär vän och medlem har gått ifrån oss alldeles för tidigt.

P-O Andersson avled av hjärtinfarkt i söndags kväll i hemmet.

P-O var aktiv i både styrelsearbete, landslaget och på tävlingar runt om i landet under många år. Han är ett välkänt namn inom skyttesverige och saknaden efter honom kommer vara stor.

P-O började skjuta redan som barn och var med sina föräldrar runt om i Sverige på skjutbanorna och var med redan när Örebro arrangerade Sportskytte SM och Pistol SM i slutet på 70-talet som tonåring.

P-O var en flitig besökare på tävlingar runt om i Mellansverige och prenumererade nästan alltid på topplaceringar. Han var ändå en ödmjuk person som kände glädje åt andras framgångar och var otroligt stolt över sina klubbkamrater och framförallt stolt över alla lagprestationer.

P-O var flerfaldig Svensk Mästare i fältskytte men gladdes nog ändå mer åt lagmedaljerna då han fick representera sin älskade klubb på SM eller Sverige i landslaget.

P-O var tidigt med i landslaget i fältskytte och var med på åtskilliga landskamper och Nordiska mästerskap i fältskytte under 80, 90-talet och 2000-talet.

P-O brann för pistolskyttet och framför allt för klubben. Han hade stor kunskap om allt inom skytte och var den som man vände sig till vad det än gällde som hade med skytte att göra.

P-O har varit banläggare vid SM i fält ett flertal gånger och var alltid delaktig i banläggning vid nationella tävlingar i kretsen och klubbtävlingar där han hade en stor kunskap och känd för sina fina fältskyttebanor, där Vårfältskjutningen var hans och klubbens stolthet.

P-O var aktiv på träningar och dök alltid upp på skjutbanan för att fixa någonting som behövde fixas. Han var en sådan person som ordnade allt sådant som man inte märker men som hände av sig självt. Helt plötsligt fanns det lyse på skjutbanan eller ljudanläggning, nya tavlor, fältskyttefigurer eller något annat som hade lagat sig självt. Skjutbanan var ett andra hem för P-O.

Saknaden efter P-O kommer vara stor bland klubbmedlemmar och P-O:s anhöriga. Vi kommer sakna hans Facebook inlägg om grillning, fiske och skytte där han alltid hade humor, självdistans och en glimt i ögat.

Örebro Pssk genom Jan Jorsäter

Ändringar i skjutprogram. 2020-05-12

-Kvällens träningsskytte är inställt.

-Örebroserien har vi flyttat fram, så första omgången skjuts nästa måndag 18/5, klockan 18.

Örebroserien på ett säkert sätt. 2020-05-08

Vi gör ett försök att genomföra den, med reservation för ev nya regler från Folkhälsomyndigheten!

Våra 70+ samt övriga som tillhör någon riskgrupp erbjuds att skjuta denna på dagtid!

Antingen skjuter ni på dagen på måndag eller innan på lördag-söndag gärna efter kl 15.00 eller 16.00 då det endast är tillåtet med .22.

Ta gärna en ny spegel och skriv ert namn på och lägg i skåpet tillsammans med resultat, med en ny spegel kan det aldrig bli något snack om resultaten och för oss är det viktigt att alla ges möjlighet att skjuta Örebroserien på ett säkert sätt.

På måndagar gäller följande: Varannan skjutplats. Fyll i era startkort och betala hela serien med swish eller PG (100:-). Sprida händerna när ni går in i hallen, handsprit finns. Inga får vistas i Skjutledarbåset mer än de som delar ut ev lånevapen. Håll avstånd till varandra i hallen och vid markering. Den som har förkylningssymptom stannar såklart hemma.

Vid markering markerar två personer ett antal tavlor, övriga kolla sin tavla på avstånd och klistrar själv. Blir vi för många delar vi upp oss i två skjutlag helt enkelt men det borde fungera med ett nu när hela hallen är i ordningsställd.

Vi tror och hoppas att detta kommer att fungera om vi alla hjälps åt att följa rekommendationerna så vi kan genomföra Örebroserien på ett säkert sätt där alla kan delta. Välkomna och var rädda om varandra!

Inbjudan

Hemortens. 2020-05-06

Kommer att lägga skjutkort på banan imorgon, sen tänkte jag att vi skjuter den onsdagar fram till sista datum! /P-O

Hemortens

Kretsmästerskap i fält A,B & R. 2020-05-05

Laxå Psk arrangerade kretsmästerskapet i fältskjutning B, A & R på söndagen! En utmärkt tillställning som sedvanligt avslutades med särskjutningar! Mästare blev: I B Jan Jorsäter, A Thord Johansson & i R Daniel Jander!

Resultaten finns här

Resultaten från Vinterserien. 2020-05-05

Finns här!!

Resultaten finns här

Fördelat Träningskytte. 2020-04-30

Från och med vecka 14 så är träningsskyttet förlagt till tisdagar. I lördags var vi ca 22 personer på träningen. Fantastiskt! Hur många klubbar har såna gemensamhetsträningar? Dock vill jag önska och rekommendera att vi utnyttjar veckans alla dagar och kvällar till träning med tanke på vad som är just nu. Det är t ex riktad träning (olika grenar) på torsdagar med P-O. Vi sköt från varannan lucka i lördags men det blir ändå trångt vid ut och inpassering m.m. Det har bara varit 8-10 nybörjare på träningarna och jag kan tycka att det räcker som grupp. Det är ju upp till alla och envar att avgöra om man vill blanda sig med större grupper men nybörjarna har ju inget val till träningstillfällen. Jag hoppas alla förstår att jag inte vill förstöra gemenskapen utan att jag vill ha gemenskap med alla när det här är över. Ha det gott därute! //Thomas E. Ordf.

Kretsmästerskapet i milsnabb A & R. 2020-04-19

Genomfördes enligt plan i lördags,varann bana stod skyttarna på och skötte sig exemplariskt! Mästare korades också, Jan Stålvall i A och Daniel Jander i R där det var riktigt jämnt i toppen och det fick skjutas isär om silver och brons mellen P-O & Fredrik Tjepljak!

Resultaten finns här

Kretsmästerskapet i milsnabb A & R imorgon. 2020-04-17

Kommer att genomföras, men tänk på alla rekommendationer som finns!
Så vi kommer att ha lite mindre service på plats, medtag matsäck och eget fika då vi inte bör samlas i klubbstugan. Skjutkort ifylls av respektive skytt vid anmälan och läggs på en plats!
Ingen vapenkontroll kommer att utföras (möjligen stickprov)
Endast Swishbetalning, varannan skjutplats (I den mån det fungerar), sprita händerna vid ankomst (handsprit finns) eget fika då serveringen är stängd pga spridningsrisk. Är du förkyld stanna hemma, eller har hosta, feber m.m!

Hemortens. 2020-04-14

Anmälan till P-O, snarast!

Inbjudan

Pistolskytte på 300m banan är inte tillåtet!. 2020-04-10

300 metersbanan är godkänd för skytte med gevär från skjutplats men inte godkänd för skytte med enhandsvapen. Det är dessutom inte vår bana så det är inte tillåtet att gå dit och skjuta utan att först boka banan. Vill ni skjuta gevär på 300m banan så kan ni boka banan via bokningsansvarig på distriktet.

Svenska Pistolskytteförbundets beslut. 2020-03-31

Svenska Pistolskytteförbundets styrelse har 2020-03-31 med anledning av pandemin covid-19 beslutat att:
Alla nationella tävlingar omvandlas till kretstävlingar.
I kretstävling får inte skyttar från annan krets delta.
Antalet personer som vistas samtidigt på tävlingsplatsen skall alltid vara färre än 50. Avser tävlingar på alla nivåer.
Folkhälsomyndighetens rekommendationer angående idrott och träningsanläggningar ska följas. https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/information-till-idrotts–och-traningsanlaggningar/ Arrangör skall göra riskbedömning enligt myndighetens verktyg: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/information-till-arrangorer-av-evenemang/ Folkhälsomyndighetens övriga riktlinjer för covid-19 gäller. Ansvaret att bedöma riskgruppstillhörighet åvilar den enskilde.
Beslutet gäller till och med 21 juni 2020 om inte annat meddelas. Myndighets föreskrifter gäller före detta beslut.
Samtliga landsdelsmästerskap första halvåret 2020 flyttas till andra halvåret och att det uppdras åt Tävlingskommittén att fastställa nytt datum, efter samråd med landsdels-AU/motsvarande. VU tidigare beslut att temporärt upphäva bestämmelserna om vapenkontroll bekräftades.
VU beslut 2020-03-30 angående förbundets tävlingar
Med anledning av begränsningen om mindre än 50 personer på tävlingsplatsen beslöt VU att SM Magnumprecision flyttas till ett senare tillfälle. Datum fastställs av FS.
Stockholms Pistolskyttekrets befrias, på egen begäran, från uppdraget att arrangera tävlingen 2020.
Avsikten är fortsatt att genomföra SM-tävlingarna efter midsommar enligt plan. Tävlingskommittén följer läget fortlöpande och i nära dialog med arrangörer, beredd att initiera nödvändiga beslut.
Uppdrogs åt Tävlingskommittén att föreslå VU nödvändiga eller lämpliga, temporära ändringar av uttagningsregler för och genomförande av NM Fältskytte och EM PPC.
Rikstävlingen på hemortens banor genomförs enligt plan.
Nils-Anders Ekberg
Gereralsekr

Folkhälsomyndighetens rekommendationer

SM Fält, Milsnabb, Prec 2020 inställt. 2020-03-30

SM i nationellt skytte 2020 som skulle gått av stapeln v 27 är inställt. Såhär skriver förbundet:

Läget har tyvärr utvecklat sig så att det inte längre finns någon möjlighet att genomföra SM vare sig i Militär snabbmatch, Fältskjutning eller Precisionsskjutning vecka 27 (30 juni-5 Juli)
Om och när SM tävlingar i dessa grenar kan genomföras under 2020 återkommer Förbundsstyrelsen till"

Ett mycket tråkigt men både klokt och väntat besked. Var rädda om er nu därute!

Viktig information! Vårfälten flyttad till 18/10. 2020-03-29

Efter utvecklingen i samhället den senaste tiden där nya rekommendationer har framkommit har vi igår beslutat att flytta Vårfälten till den 18 oktober.

Alla anmälda skyttar behåller givetvis sin plats och organisationen lyfts bara ut från mars till oktober. Vi firar in våren till hösten i stället. Vi kommer givetvis med mer information längre fram och du kommer ges möjlighet att tacka nej annars står du kvar som anmäld.

Beslutet har inte varit lätt att ta men Vårfälten är en stor tävling som lockar många skyttar från stora delar av landet vilket gör att risken för regional spridning av Covid 19 är hög. Detta är ngt som Folkhälsomyndigheten vill att vi skall undvika. Att samla 200 personer från så många delar av landet är just nu inte rekommenderbart, även om det inte är förbjudet

I ÖPSSK och tävlingsorganisationen har vi även ett stort antal nyckelpersoner som tillhör riskgrupper bla beroende på ålder, bakomliggande sjukdomar och samhällsviktiga funktioner dessa bör/skall inte utsättas för smitta. Vi misstänker att dessa personer även finns bland övriga skyttar i landet och bara tanken på att våra Veteraner inte skall kunna delta känns väldigt tråkigt. Risken finns även att det kommer ytterligare restriktioner från våra myndigheter längre fram samt att många av oss faktiskt blir sjuka i olika grad.

Beslutet har som sagt inte varit lätt att ta, och vi har stött och blött frågan åtskilliga gånger samt tittat på olika alternativ men vi känner att vi just nu inte kan erbjuda den tävling vi önskar på ett sätt som är säkert för samtliga. Vi vet inte vem som ev drabbas hårt av Covid 19. Beslutet är taget med respekt, omtanke och i all välmening för våra skyttar både inom och utanför klubben och vi hoppas på förståelse för detta. Ev frågor hänvisas till ordf@opssk.se

Varmt välkomna till oss i Oktober i stället då vi lovar en ypperlig bana, och ett redan inköpt prisbord som består av skytte och fritidsrelaterade priser. Var rädda om er därute!

Årsmötet framflyttat!. 2020-03-27

Efter rekommendationer från våra förbund samt att Idrottens hus nu stängt och avbokat alla årsmöten har vi beslutat att flytta fram årsmötet till senare i vår, troligen Maj.

Då kan vi hålla årsmötet utomhus och inga medlemmar skall behövas exkluderas från att delta. Ni kan läsa mer om detta på bla Pistolskytteförbundets hemsida. Folkhälsomyndighetens rekommendationer övergår klubbars stadgar bla. Nuvarande styrelses uppdrag fortgår fram till att årsmötet hålls. Ett stort antal medlemmar samt styrelsen deltog i beslutet på mötet i går och majoriteten, i stort sett alla, röstade för en framflyttning av årsmötet. Ev frågor till ordf@opssk.se Ny kallelse kommer.

Årsmöte 2020 OBS! Framflyttat till tidigast maj. 2020-03-26

Välkommen till årsmöte Torsdag 26 mars kl 19.00 på Idrottens hus, Katlsgatan 28 Örebro. En skriftlig kallelse är utsänd till er medlemmar.
(Några justeringar gällande klubbm är gjorda i årsberättelsen, prec a & B samt magnum)

Kallelse

Verksamheten och Coronaviruset. 2020-03-26

Då vi fått frågor kring våra arrangemang, träning, tävling etc vill vi meddela att styrelsen noggrant följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer samt utvecklingen i samhället och ev beslut från regering/riksdag kring Coronaviruset. Vi följer även med på vad våra förbund rekommenderar kring vår sport och dess utövande.

Idag finns inget som säger att vi inte kan genomföra träning, tävling möten etc som vanligt, vilket vi i dagsläget även gör, men vi har tagit höjd för att detta kan ändras och att nya rekommendationer kan komma från myndigheterna och då meddelas detta detta här på hemsidan.

Skyttesporten är en sport man kan utöva högt upp i ålder så vi utgår från att medlemmar och besökande följer de rekommendationer som finns för att undvika ev smittspridning, dvs god handhygien, undvika handskakning etc samt hålla sig hemma om man uppvisar symptom mm.

I dagsläget planeras både årsmöte den 26 mars samt Vårfälten den 29 mars och vi bjuder er välkomna men håll gärna ett öga på hemsidan utifall myndigheterna beslutar kring ytterligare restriktioner och snävare förhållningssätt ex vad gäller antal vid folksamlingar mm.

Seriefält i Kristinehamn. 2020-03-22

Några skyttar vågade sig till Kristinehamn för att skjuta deltävling nr 2!
Bra placeringar blev det för klubbens skyttar, segrar i C, B & R samt en andraplats i A! :-)
Att det var strålande sol och vårväder gjorde ju inget heller!

Resultaten finns här

Vinterserien. 2020-03-14

Omgång fyra sköts idag och ni som inte har skjutit alla omgångar, gör det snarast!
Strålande solsken idag och riktigt bra resultat blev det!

Resultaten finns här

Seriefält i Kristinehamn. 2020-03-08

En strålande vårdag och en rolig bana bjöds vi på (sista station kanske var lite tuff)!
Flera av klubbens skyttar skötte sig riktigt bra, och nämnas bör att Fredrik Tjpeljak sköt fullt och vann i B!

Resultaten finns här

Marsranking Snabb och Grovpistol. 2020-03-08

I helgen var det rankingtävling i Grovpistol och snabbpistol. Pontus Schmidt slog till med ett fint resultat i Grovpistolen med 578p endast en poäng från personbästa.

Resultatlista Snabbpistol

Resultatlista Grovpistol

Banan godkänd. 2020-03-03

Idag Tisdag har banan besiktigats, fått godkänt och är öppen för skytte.

Viktigt att de skjutbaneinstruktioner som finns följs av samtliga medlemmar. Väl mött alla!

Ny loggbok. 2020-02-29

Nu har vi en ny loggbok för föreningsintyg och som också ger oss statistik över hur många skott som avlossas årligen, vilket rapporteras till miljökontoret. Den kommer att ligga utanför skjutledarbåset. Skriv upp varje gång du skjuter. Träning som tävling.

Vinterserien omg 2. 2020-02-29

Bra med deltagare även idag, och mycket trevligare väder!

Resultaten finns här

Kretsmästerskap i Luftpistol. 2020-02-25

I söndags genomfördes Kretsmästerskap i Luftpistol i Lufthallen på slätten.
Kretsmästare i Damklassen blev Amie Blomér, i Veteran Äldre Richard Westling.
I Öppen klass vann Jan Jorsäter, före Filip Hofman och Johan Nevelius.

Resultatlista

Vinterserien. 2020-02-22

I blåst och regn kämpade 17 st på med vinterserien idag!
Det var inte lätt, bortblåsta speglar och blöta tavlor samt protokoll!
Men några resultat blev det iaf...

Resultaten finns här

SM Pistol Skillingaryd m.m. 2020-02-19

Välkommen till Svenskt mästerskap i pistolskytte 2020
På uppdrag av Svenska Pistolskytteförbundet inbjuder Blekinge, Kalmar Södra, Kalmar Norra, Kronoberg, Jönköping och Halland Pistolskyttekretsar till tävling om Svenskt Mästerskap med pistol och revolver i Militär snabbmatch, Precisions och Fältskjutning den 30 juni – 5 juli.

Hemsidan

Vapenkontrollantkurs. 2020-02-16

1/3 läs mer på kretsens hemsida!

Inbjudan

Regn och blåst på Februarirankingen. 2020-02-16

I helgen var det säsongsstart för grov/sport och snabbpistol på Februarirankingen. Det var regn och blåst med speglar och tavlor som for all världens väg. Ändå var det flera riktigt fina resultat. Pontus Schmidt hade 576 poäng följd av Jan-Olof Danielsson på 570 poäng i snabbpistolen. I Grovpistolen hade Jan Jorsäter 575 poäng.

Resultat Grovpistol

Resultat Sportpistol

Resultat Snabbpistol

Vinterfält del 2 och totalt. 2020-02-15

Andra tävlingen på Vinterfältserien avgjordes i ett gråmulet väder och vintern lyser fortfarande med sin frånvaro!
Men skyttarna trivdes ändå och resultat blev det iaf! Bäst för dagen blen P-O, som var enda att sätta alla skotten idag. Därmed blev han även totalsegrare på serien!
Tack alla som var med och byggde bana och alla deltagande skyttar!

Resultat Totalen

Resultaten tävling 2

Klubbmästerskap i Luftpistol. 2020-02-01

Årets första klubbmästerskap gick av stapeln på lördagen samtidigt som det var Distriktsmästerskap i Luftpistol. Tävlingen sköts i paviljongen på slätten där vi har fått till en fin luftbana med 8 banor elektronik. Tommy Rausberg vann veteranklassen före Richard Westling. Janne Jorsäter vann herrklassen före Filip Hofman och Johan Nevelius.

Resultat DM

Resultat KM

Ladies Cup 2020. 2020-01-29

Även i år så kör vi Ladies Cup! Så in och anmäl resultat! Alla damer/tjejer är välkomna att deltaga, vem får den åtråvärda inteckningen i år? Inteckningar i Vandringspriset Krutgumman 2017 Veronika Ferdén, Luleå PK 2018 Liselott Såmark, Stockholmspolisens SKF
2019 Veronika Ferdén, Luleå Pk

Inbjudan

Vinterfältserien omg 1. 2020-01-18

Sköts idag, grått väder men rolig bana som var norgeinspirerad!
Högsta resultatet för dagen hade Johan Nevelius, och det är tätt i resultaten inför del 2 som skjuts i februari!

Resultaten finns här

Vinterfältserien. 2020-01-17

Ta med skruvdragare / Stjärnmejslar för att färdrigbygga banan 18/1.

Byggnation på banan Söndag 12/1. 2020-01-08

Som ett led i vår strävan att få banan godkänd måste vi byta ut de målställ vi haft hittills. Detta kommer att ske på söndag 12/1-20 från 8.00 tills det blir mörkt och då finns det ingen möjlighet till nån form av skytte den dagen.

Förlängt tillstånd. 2020-01-08

Nu har vi fått skriftligt på förlängning av skjuttillstånd på banan till och med 1 Maj-20. Polisen kontaktar oss med datum för besiktning.

Trettondagsträffen. 2020-01-05

Riktigt fint väder och ingen blåst när årets första tävling hölls på Slätten!
Grenen var den norska NAIS och det var hela 16 deltagare i Fin och 10 i Grov.
Daniel var imponerande i Fin med 295p och Ordförande Engman vann i Grov!

Resultaten finns här

INVENTERING. 2020-01-04

Dag för inventering, något som skall göras inför årsbokslutet. Innan den är gjord kan vi inte ha någon verksamhet.
Vi träffas lördag 4 januari kl 10.00 vid banan, det brukar gå snabbt om vi alla hjälps åt. Välkomna!

fortsättning av nyheter (2019)